Niet zo snel worden de bouwplannen uitgevoerd als de gemeente wel had gewild. De gemeenteraad ging ermee akkoord dan in Kronenburg 2500 woningen voor studenten komen, maar de Inspectie Leefomgeving & Transport (ILT) was het daar niet mee eens.

Die diende bij de Raad van State een beroep in. En de RvS heeft nu langer nodig dan was voorzien om tot een oordeel te komen.

Bestemmingsplan

De gemeenteraad mag dan een bestemmingsplan hebben vastgesteld, ILS baseerde haar bezwaar op het Luchthaven indelingsbesluit (LIB), wat zegt dat er geen woningen mogen verrijzen in bepaalde gebieden in de omgeving van Schiphol. Daarom kunnen ook de studentenwoningen niet, vond het ILT, een afdeling van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het ILT houdt toezicht op de externe veiligheid van Schiphol en de naleving van milieunormen en -regels. In de regelgeving past de blouw niet, zei ILT.

Lawaai

Het LIB heeft te maken met het veronderstelde lawaai van vliegtuigen en de vrees voor externe onveiligheid. Daarop houdt de Inspectie Leefomgeving en Transport toezicht. Zij wil nu dat Amstelveen zich gewoon aan de regels houdt. Maar de gemeente wijst er op dat het LIB in 2018 is verruimd, waardoor de bouw nu volgens haar wel kan. Eigenlijk is standaard dat binnen zes weken na de hoorzitting op 15 februari, waar wethouder Flor Gordon aantrad, de RvS tot een vonnis komt, maar die heeft laten weten het in die tijd niet te redden. De uitspraak komt nu maximaal zes weken later.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.