Het verhaal van Christus dood en wederopstanding heeft de westerse cultuur de afgelopen 2000 jaar gedomineerd. Het is misschien wel de belangrijkste historische gebeurtenis aller tijden, zoals vermeld in de Evangeliën, maar evenzeer in het werk van de belangrijkste kunstenaars uit de geschiedenis.

Van triomfantelijk tot woest, van etherisch tot tactiel, richten enkele van de grootste kunstwerken van de westerse beschaving zich op dit cruciale moment. Deze prachtig vervaardigde film verkent het Paasverhaal zoals het afgebeeld werd in de kunst, vanaf de vroege christenen tot op de dag van vandaag.

Zonnebloemen

Gefilmd op locatie in Jeruzalem, de Verenigde Staten en Europa, belicht de film de verschillende manieren waarop kunstenaars – waaronder Caravaggio, Raphael, Leonardo, El Greco, Bosch, Rembrandt, Munch, Michelangelo en anderen – het Paasverhaal door de eeuwen heen hebben afgebeeld. Of je nu religieus bent of niet, deze buitengewone film vertelt niet alleen het mooiste verhaal ooit verteld, maar schetst via de allermooiste kunstwerken tevens een beeldende geschiedenis van onze beschaving.

De volgende in de serie van Arts in Cinema is Sunflowers. Te zien op di 17 mei 19.15 uur inclusief een inleiding van Henk van den Bosch.

Verder zijn de volgende titels te zien: Adieu Monsieur Haffmann, C’mon C’mon,Costa!! Ladies Night, Drive My Car, Madres Paralelas, One Second, The Duke en The Lost Leonardo.
De jeugd kan genieten van Jujutsu Kaien 0: The Movie, Sing 2, De Piraten van Hiernaast: De Ninja’s van de Overkant.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.