Met het Literair Café 102 is Amstelveen is een nieuw boekenconcept rijker. Op de eerste avond daarvan, donderdag 21 april (19.30 tot 21.00 uur) komt schrijfster Annejet van der Zijl naar de bibiotheek aan het Stadsplein.

De naam van het boekenconcept verraadt het adres van het boekenkenhuis (behalve de boek boekhandel Venstra) aan het Stadsplein 102.

Vragen

Tijdens het Literair Café 102 stel kan men brandende vragen steller, ervaringen delen of een literaire discussie starten met een favoriete schrijver.. die natuurlijk vertelt over en declameert ui zijn nieuwe werk.

Het Literair Café 102 vindt plaats in de Bibliotheek en wordt samen met boekhandel Libris Venstra georganiseerd. “Verhalen krijgen extra verdieping wanneer je er over praat. Auteurs zijn bovendien vaak interessante mensen met het talent om goed te kunnen vertellen. Dat maakt zo’n literaire avond bijzonder,” vindt directeur Daphne Janson van Bibliotheek Amstelland. “Bovendien ontmoet je er andere leesliefhebbers.”

Koningin literaire non-fictie

Annejet van der Zijl bezoekt het eerste Literair Café op donderdag 21 april. Ze is volge4ns de organisatoren een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land en wordt naar hun mening niet voor niets de ‘koningin van de literaire non-fictie’ genoemd. Met inmiddels acht bestsellers op haar naam, ontving ze meerdere prijzen voor haar oeuvre. Ada Ruiter van Libris Venstra en Anton Furnée van de Bibliotheek Amstelland gaan met haar in gesprek over haar nieuwste boek Fortuna’s kinderen, een inspirerend familiesaga over het Nederlandse slavernijverleden. Het is bovendien verrassend actueel in een tijd waarin volgens Ruiter en Furnée de kansenongelijkheid op grond van afkomst of huidskleur volop in de belangstelling staan.

Leden betalen € 15 en niet-leden € 17,50. Kaarten voor het Literair Café 102 zijn te koop via www.debibliotheekamstelland.nl/agenda

1 COMMENT

  1. Waarom ook niet vanuit een buurthuis als de Meent? Volop gratis parkeergelegenheid en goedkope consumpties. Ook leuk voor bijeenkomsten van leesclubs in de daluren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.