Zaterdag (9 april) wordt om 16.00 uur in de Bolder aan Groenhof 140 officieel een bakfiets in gebruik genomen, waarmee wijkcoach Wilma Stokkel in de wijk Groenelaan koffie aan voorbijgangers gaan aanbieden, ‘Buurtbakkie”, heet het vervoermiddel dan ook.

Stokkel hoopt er zo achter te komen wat er in haar wijk speelt en meer wijkbewoners bereiken. Volgens haar komt in De Bolder maar een beperkte groep. Terwijl het wijkcentrum voor alle wijkbewoners is bedoeld.

Van auto naar fiets

Het was ooit eigendom van een bewonersstichting voor Groenelaan, maar werd door de gemeente overgenomen en nu beheerd door welzijnsorganisatie Participe. Met de bakfiets gaat Stokkel op allerlei plaatsen in de wijk staan om te horen wat er aan klachten en suggesties onder bewoners leeft. De bakfiets zelf is nieuw. Wilma Stokkel reed voorheen in een auto door de wijk en schonk zij op bepaalde plekken via een klaptafel koffie aan wijkbewoners. Maar de auto wordt nu vooral gebruikt voor het bedrijf van haar man. Vandaar de bakfiets.

De coach deelt ook folders uit over de activiteiten in de wijk en het wijkcentrum. Maar wat Lief en leedstraten’betreft, een uitvinding vab CDA-raadslid Sandra van Engelen, loopt Groenelaan naar haar mening zwaar achter. Er zijn er in die wijk drie van de 55 in heel Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.