De gemeente geeft nu de zonnepanelenactie uitgebreid van Amstelveen Zuid, naar heel de stad. naar heel Amstelveen. Zij zegt dat de het komt door de interesse die er in het eerste deel van de gemeente bleek te bestaan.  Er is een online informatieve bijeenkomst over op 7 april om 19.30 uur.

Door de gestegen energieprijzen willen veel Amstelveners volgens wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid energiebesparende stappen zetten.

5 tot 8 jaar

Naar haar mening is het plaatsen van zonnepanelen er een van. Al geeft ze toe dat het wel een investering vergt. “Maar die verdient zich in 5 tot 8 jaar weer terug”, zegt ze. “We zijn verheugd dat er veel interesse is voor onze collectieve actie, waarmee we het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden eenvoudiger willen maken.” Tijdens de informatiebijeenkomst wordt de actie toegelicht en kunnen inwoners hun vragen stellen aan de gemeente, Energieloket Amstelveen en de installateur.

Inschrijven 

Inwoners kunnen zich nu al inschrijven voor de zonnepanelenactie. Als ze dat doen krijgen ze een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Die geeft dan advies over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen ze besluiten of ze meedoen met de actie. Aanmelden en inschrijven kan via regionaalenergieloket.nl/amstelveen.

Bedrijven

Bedrijven die interesse hebben in de aanschaf van zonnepanelen kunnen voor 19 mei contact opnemen met de leverancier Solarprof per mail (info@solarprof.nl) of telefoon (0348-74 40 25).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.