Op vrijdag 8 april verschijnt de eerste EP van het kersverse duo ‘M ft. M’, Marike Jager en Martijn Bosman. Aansluitend toert het tweetal door het hele land en zijn ze op 15 april te zien in Schouwburg Amstelveen.

Marike Jager en haar Fender gitaar, geïnspireerd door de stuwende, crappy beats zoals alleen drummer Martijn Bosman ze bedenkt. Haar melodieën in dialoog met zijn trommels en zelfgebrouwen sounds. Niet voor niets tekende Grammy winnaar Tchad Blake (The Black Keys, Arctic Monkeys, Fiona Apple) maar al te graag voor het mixen van hun muziek. Dit kersverse duo is nergens te plaatsen, maar hint met dwarse ritmes, samenzang en puntige gitaarriffs naar St. Vincent, Talking Heads, Fiona Apple, en ja, ook The White Stripes.

Lockdown

Natuurlijk: gitaar en drums; het is eerder gedaan. Maar nog niet zo. De basis van de samenwerking ligt in de krochten van de lockdown: “Het droevige vacuüm waar we plotseling in terecht kwamen, bracht ons tot het ultieme maken; in totale creatieve vrijheid, zonder deadlines, maar vooral zonder verwachtingen, alleen maar om ze lekker toch te kunnen overtreffen”, aldus Marike en Martijn. De EP werd bijna volledig op afstand van elkaar geschreven, uitgewerkt en opgenomen.

De eerste single ‘Useless’, een vrolijk commentaar op de houding van de overheid jegens de muziekindustrie (“Not essential? We’re wonderful!”) kreeg lovende reacties. In lijn hiermee ligt het spectaculaire artwork, gebaseerd op de superhelden van de jaren ‘60/’70 Marvel comics. Daarna volgden het opvallende ‘This is love’ en zeer recent de derde single ‘Hit me’.

Het duo startte onlangs een crowdfunding campagne op platform Voordekunst om hun lang gekoesterde wens te vervullen; de EP uitbrengen op kwaliteitsvinyl in een gelimiteerde luxe editie, spetterend verpakt in een ‘vintage comics’ ontwerp van illustrator Viktor Beekman. Donateurs kunnen het album pre-orderen of andere tegenprestaties kiezen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.