De kinderkrant Amstelkids organiseert samen met verkeerswethouder Rob Ellermeijer (VVD) een ontwerpwedstrijd voor basisschoolleerlingen. Zij worden opgeroepen een eigen verkeersbord te ontwerpen voor een (onveilige) plek in hun buurt.

“Het beste ontwerp wordt ook écht gemaakt en geplaatst”, zegt uitgever Marloes Smit van Amstelkids. Meedoen kan tot en met 10 april.

Problemen

Volgens haar kan de verkeersveiligheid niet alleen in eigen straat van de kinderen beter, maar ook rond scholen. “Dat is dan ook de reden dat we deze actie hebben bedacht. En een verkeersbord, gemaakt door kinderen, valt extra op,” denk ze.
Om de verkeersproblemen aan te geven, noemt Smit onder meer het te hard rijden door auto’s, de aanwezigheid van hondendrollen en het door automobilisten vergeten dat er spelende kinderen zijn in de wijk. Maar ook iets anders dan dat de kinderen opviel kan ook.
Zij moeten om aan de wedstrijd mee te doen een plek bedenken waar de verkeersveiligheid beter kan, die in een kort tekstje beschrijven, een verkeersbord tekenen of knutselen en vervolgens foto van de ontwerper bij het bord maken. Om die laatste op te sturen naar info@amstelkids.nl. “En vergeet daarbij niet te vertellen waar dit bord volgens jou zou moeten komen”, zegt Smit.
Liever per post versturen? Amstelkids, t.a.v. M. Smit, IJselstraat 61-2, 1078CD Amsterdam.

Succes

Wie het beste verkeersbord heeft ontworpen, wordt bepaald door de gemeente. De redactie van Amstelkids neemt contact met de winnaar op, die zijn of haar verkeersbord uiteindelijk ook officieel met de – eventueel nieuwe – wethouder mag plaatsen. Wethouder Ellermeijer: “We vinden het heel belangrijk dat kinderen meedenken en meedoen aan de verkeersveiligheid in Amstelveen. En we zijn benieuwd naar alle inzendingen. Tegen alle deelnemers zegt ik: succes met ontwerpen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.