Door de sluiting van het zwembad in Uithoorn, neemt de druk op De Meerkamp in Amstelveen nog meer toe. Dat verwacht de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA), die in de gemeenteraad pleitte voor nieuwbouw van De Meerkamp in plaats van renovatie en uitbreiding et een extra bad, onder neer om de wachtlijsten voor zwemlessen op te vangen.  De fractie van bbA gaat vragen stellen aan B&W.

Zij wil weten wat de sluiting van het Uithoornse zwembad De Otter, deze week bekend geworden, voor gevolgen heeft voor zwembad De Meerkamp. De  Otter gaat maandag 9 mei dicht.

Corona

Dinsdag maakte de eigenaar en beheerder Remko Smit bekend dat door de Corona maatregelen en de torenhoge energieprijzen het zwembad niet meer rendabel is. Het zwembad wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor instructie- en leszwemmen en nauwelijks nog voor het recreatiezwemmen. De sluiting heeft vooral gevolgen voor de kinderen die er zwemlessen volgen, vertelde eigenaar Remko Smit. “Dat zijn er nu ongeveer zevenhonderd.” Die kinderen zouden een alternatief kunnen vinden in het zwembad de Waterlelie in Aalsmeer en zeker ook De Meerkamp in Amstelveen, denkt bbA-raadslid Ewa Petiet (foto). Maar De Meerkamp kampt al met een grote wachtlijst.

Geen subsidie

Ewa Petiet en Ferry van Groeningen willen namens de bbA – fractie van B&W weten of er contact was tussen de gemeente Amstelveen, of De Meerkamp met De Otter, en of daarin is gesproken over het overnemen van zwemlessen. Wat betekent de sluiting van De Otter voor de benodigde zwemcapaciteit van De Meerkamp en de wachtlijst? vraagt BBA verder. En of de sluiting in Uithoorn invloed heeft op de start van de aanleg van het extra zwemwater in De Meerkamp. Omdat De Otter een particulier zwembad is, liet de gemeente Uithoorn al in een persbericht weten dat het niets kan betekenen. “De gemeente begrijpt de roep vanuit de inwoners voor een zwemlesvoorziening in Uithoorn, maar benadrukt dat het hier gaat om het besluit van een particuliere ondernemer. Mogelijkheden om het zwembad open te houden met een subsidieregeling zijn er niet”, staat in dat persbericht.

1 COMMENT

  1. Zwemles is een basisvoorziening in deze waterrijke omgeving. Dan moeten gemeentes zich niet verschuilen achter het feit dat dit enkel een zaak is van een particuliere ondernemer. Dat is onwaardig voor goede bestuurders.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.