Om te praten over hope men het best iemand met psychische problemen kan verzorgen, wordt gespreksgroepen voor mantelzorgers georganiseerd op maandag 11 en dinsdag 12 april. Men moet dan wel kunnen en niet door werk of zorg worden verhinderd, want zij beginnen respectievelijk om 13.00 uur en 14.30 uur.

De gespreksgroepen worden trouwens elke acht weken gehouden in het Amstelveense kantoor van Mantelzorg & Meer aan Bouwerij 4d. “Er is nog ruimte voor deelname’, meldt die organisatie.

Aanmelden
Wie zich wil aanmelden, kan een mail sturen naar info@mantelzorgenmeer.nl of bellen bel met 020 5127250. Aanmelden kan ook via het formulier op de website. In de agenda op de website vindt men ook meer informatie over deze gespreksgroepen. Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek met onze mantelzorgconsulent.

In de gespreksgroepen GGZ ontmoet men anderen die ook zorgen voor iemand met psychische problemen. Er vindt herkenning, erkenning en steun plaats en men krijgt tips van elkaar, zegt M&M. De gesprekken worden geleid door een mantelzorgconsulent. Tijdens gesprekken gaat men onder meer in op het gebruik van eigen krachtbronnen, de dynamiek in de relatie en familie, omgaan met emoties (angst, onmacht en verdriet), afbakening van problemen, loslaten in verbinding en contacten met hulpverleners.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.