Lijsttrekker Herbert Raat van de VVD heeft Amstelveen op zijn website bedankt voor het feit dat zijn partij, ondanks het verlies van twee van de tien zetels toch de grootste bleef na de verkiezingen voor de gemeenteraad.

“We gaan nu weer aan de slag om een goed en stabiel college te vormen”, zegt hij verder, zonder al vast te melden in welke politieke richting hij zoekt.

Niet vast
Raat: “Voor mij waren dit spannende verkiezingen waar de uitkomst allerminst vast stond. Ook gaf het campagnevoeren met alle ellende in de Oekraïne gaf een dubbel gevoel. Dat we niet meer zetels zouden winnen, was vooraf wel duidelijk.”

Daar komt bij dat andere partijen volgens hem ‘in een goede flow’ zaten, zowel landelijk als lokaal. De twaalf kandidaat-fracties die aan de verkiezingen deel namen komen allemaal in de gemeenteraad. Raat feliciteert de partijen die hebben gewonnen, dat zijn de lokale. “Voor mij was de opluchting woensdag groot dat we ondanks een verlies van zetels toch nog met ruim 20% van de stemmen en 8 zetels de grootste bleven”, zegt Herbert Raat.

Versplintering
Hij constateert dat ook in Amstelveen de politieke verspintering toenam. “Inmiddels zijn er twaalf partijen in de gemeenteraad waarvan vier met één zetel en drie met twee zetels. Daar kun je alles van vinden, maar dit is de uitkomst van de verkiezingen,” zegt hij. “Ik ga mijn best doen om met alle partijen en raadsleden er weer wat moois van te maken voor Amstelveen. Ook de aankomende vier jaar ben ik voor u allen te bereiken via h.raat@amstelveen.nl”.

14 REACTIES

  1. Geen woord over de vooral thuisgebleven kiezer. Een historisch record. Bijna de helft van de kiesgerechtigden ging niet stemmen. Baart dat de grootste partij van Amstelveen geen zorgen???

    Het gaat hem blijkbaar erom om de grootste te blijven. Iets met machtshonger. Dat heeft toch niks meer met bevolking te maken. In het debat ging het ook vooral over zijn vrouw, zijn kinderen, zijn hond, zijn inkomen (!) en zijn huis. Niet om de kiezers.

  2. Raat gaat zijn best doen. O jé, dat betekent dat de Keizer Karelweg vierbaans wordt, dat die ongemakkelijke stenen bankjes op het Stadsplein gemeentelijke monumenten worden en dat scooters de status van heilige koeien krijgen.

  3. Hierbij wil ik alle mensen bedanken die op de SP ( en mij) hebben gestemd. De SP , de partij die vindt dat er voor iedereen oog moet zijn in Amstelveen. We zijn klein, maar we zullen voor iedereen trachten op te komen wiens basisrechten in de verdrukking trachten te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.