Het Politie Basisteam Amstelveen heeft woensdag weer een professioneel aangelegde wietplantage ontmanteld. Die was aangelegd in een woning aan Westhove. De ruim 175 planten bleken zich te bevinden in een uitgegraven kruipruimte.
Het politieonderzoek was het gevolg van tips uit de omgeving van de woning. Er werd gekeken naar de inschrijving van bewoners, elektragebruik en opvallende mogelijk door de woning uitgestraalde warmte.

Geur

Wegens de geur ging de politie, na eerst in de woning niets te hebben aangetroffen, toch verder zoeken. De kruipruimte bleek grotendeels te zijn uitgegraven en daar vond men uiteindelijk de wietplantage. Er was een provisorische stroomvoorziening en verdeling aangelegd, inclusief tijdschakelaars. Ook werd water afgetapt om de planten voldoende vochtig te houden. Volgens de politie zijn er duidelijk professionals aan het werk geweest.

Omdat brand, kortsluiting en/of wateroverlast het gevolg ervan kunnen zijn, is een wietplantage allerminst onschuldig, waarschuwt de politie. Afgezien van de zware criminaliteit die er vaak me is verweven.

Informatie over de aanwezigheid van een wietplantage of verdachte bewegingen rondom een woning, waar niemand lijkt te wonen, of ziet de aanvoer van aarde of bemestingsmiddelen kan men melden Meld Misdaad Anoniem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.