Hoewel ernstig was haar ziekte niet levensbedreigend, dus – na ernstig aan het heroverwegen te zijn geweest en contact met de familie – ging de aanbieding van het boekje van Mieke Haver aan wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur) in het raadhuis toch door. Eigenlijk zou Mieke Haver, vrijwilligster op vele terreinen, dat doen. Maar zij was ’s nachts niet goed geworden en een kleindochter deed het nu (foto). Het boekje bevat columns van Haver, die zij schreef in het ledenblad ‘Kom bij Ons’ van de KBO-afdelingen in Amstelveen/Ouder-Amstel en Bovenkerk-Aalsmeer.

“Het zijn prachtige achtergrondverhalen over kunstwerken in Amstelveen”, schreef Raat in zijn voorwoord, waarin hij ook meldt dat Amstelveen in totaal bijna negentig beelden heeft.

Stad als podium

Een deel daarvan is door Haver beschreven en Ruud Koppendraaier maakte daar twee wandelroutes bij, respectievelijk van vier en tien kilometer. Initiatiefnemer en coördinator Gerard Miltenburg had ze, naar hij in het raadhuis vertelde, beide gelopen en vond de beelden prachtig. Het sluit, zei Raat, ook volledig aan bij het beleid van de gemeente dat als ‘De stad als podium’ is gepresenteerd.

Miltenburg somde enkele organisaties op waarvoor zij vrijwilliger is geweest. Onder meer een stichting voor humanitaire hulp aan Roemenië, de kledingbank, het wijkcentrum Kastanjelaan van Participe en natuurlijk de KBO, waarvoor zij jarenlang schrijft in het ledenblad, onder andere dus een aantal columns over kunst in de openbare ruimte van Amstelveen. Behalve een subsidie van de gemeente kwamen er ook bijdragen van sponsors en adverteerden beide musea er in, aanbiedend dat men twee bezoekers voor de prijs van een ervan toelaat. Van de tweeduizend door Sonja de Kwant van lay-out voorziene gedrukte exemplaren gaat een aantal naar de cliënten van de Voedselbank en het WMO-loket van de gemeente.

“We hebben dit initiatief van harte ondersteund”, zei Herbert Raat, die het beeldenboekje een sieraad voor de gemeente vond. De foto’s in het boek zijn belangeloos beschikbaar gesteld door Amstelveenweb.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.