Omdat veel huurders get lastig vinden hun woning te verduurzamen, is er online een voorlichtingsavond op 3 maart van 19.30 tot 20.30 uur. Daarvoor zich omschrijven kan men via www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen, en dan klikken op ‘Informatieavond voor huurders’.

De avond wordt georganiseerd door de gemeente, Eigen Haard en Energieloket Amstelveen.

Webinar

Het is een webinar over de stappen die gezet kunnen worden om het energieverbruik te verlagen. Dat is met de stijgende energieprijzen verstandig voor de portemonnee en goed voor het milieu.

Volgens wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) hebben gemeente en inwoners weinig grip op de stijgende energieprijzen. “Wat we in ieder geval wel kunnen beïnvloeden, is de hoeveelheid energie die we gebruiken. Met behoud of verbetering van het wooncomfort en niet door in de kou te gaan zitten met een dekentje. Want helaas lekt er behoorlijk veel energie uit woningen weg. Ook huurders vragen ons om tips hoe ze hun energiegebruik omlaag kunnen krijgen. Dit webinar is speciaal bedoeld voor deze doelgroep en geeft informatie en tips over het verlagen van het energieverbruik.”

Informatiepakket

Het webinar is niet alleen voor huurders van Eigen Haard, maar voor alle huurders in Amstelveen. Ze krijgen volgens de gemeente tijdens deze avond handige tips en antwoord op vragen over verschillende energiebesparende maatregelen. Ook is er ruimte om vragen te stellen en krijgen de deelnemers na afloop een informatiepakket.

In Amstelveen zijn er energiecoaches actief, die huurders kunnen helpen bij het besparen van energie in hun woning. De energiecoach, opgeleid door het Energieloket Amstelveen, is een vrijwilliger die inwoners tips geeft over energiebesparing in een (online) een-op-een gesprek. Hij of zij bespreekt energiebesparende maatregelen, zoals kleine kostenbesparende activiteiten en subsidiemogelijkheden. Afspraak kan op www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen.

10 REACTIES

  1. ‘Volgens wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) hebben gemeente en inwoners weinig grip op de stijgende energieprijzen.’

    Haar partij heeft anders wel veel invloed op de energieprijzen en die zit in de regering, maar dat wordt wijselijk even verzwegen. Sterker nog, haar partijgenoot Kaag temperde laatst zelfs nog de verwachtingen inzake de tegemoetkoming van de energielasten. Pronken met je partij doe je natuurlijk ook alleen als het je goed uitkomt.

    Wat krijg ik toch een nare smaak in mijn mond van dat D66.

  2. Over egoïsme gesproken: Iemand die zó consequent VVD-standpunten verkondigt, moet daarbij wel betrokkenheid en belang hebben. Ik wil gewoon graag weten welke dat zijn. Raadslid? Partijfunctionaris? Ondernemer? Die nare smaak die D66 jou geeft, is typisch jóuw frustratie.

    Mijn frustratie bestaat uit de winst die de VVD weer zal behalen ondanks alle ellende in onze maatschappij, in het ecosysteem en in de wereld die de neoliberalen op hun geweten(?) hebben. Dat is het egoïsme van een gewone (wereld)burger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.