Behalve 50 Plus is Belang van Nederland (BVNL) een nieuwe partij die deelneemt aan de verkiezingen en hoopt op een of meer zetels in de gemeenteraad. Goed voor Amstelveen zou zich ook nieuw kunnen noemen, ware het niet dat die onder een andere naam, de Lijst Höcker, al in de gemeenteraad zit. De partij is een afscheiding met (nu nog) één zetel van Actief voor Amstelveen (AVA), die daardoor halveerde.

Het verkiezingsprogramma van BVNL Amstelveen ademt volgens die partij vrijheid. Behalve lijsttrekker Yaron van Koningsveld, zijn kandidaten onder meer Bharat Kolk en Marcel Slabbers. Zij willen in Amstelveen de gedachten vertolken van Wybren Haga in de Tweede Kamer.

Echte vrijheid

Yaron van Koningsveld (Amsterdam 1979) groeide op in Abcoude, werd later student in Amsterdam en woont sinds 2011 in Amstelveen. Hij is werkzaam bij een ISP/Telecombedrijf.

Volgens BVNL Amstelveen wil de partij dat er weer écht naar de burger wordt geluisterd. De titel van het volgende week gepresenteerde verkiezingsprogramma luidt ‘Voor échte vrijheid, democratie en ondernemerschap in Amstelveen’. Hans van Tellingen fungeert als lijstduwer. De partij zegt strijdbaar de gemeenteraadsverkiezingen tegemoet te gaan.

Klimaatregels

BVNL Amstelveen pleit o.a. voor het bevriezen en zelfs verlagen van de gemeentelijke belastingen, meer bouwen van woningen voor jongeren en een correctief referendum, ooit de kroonjuweel van D66 maar door die partij inmiddels afgeschaft. Volgens BVNL moeten ook de lockdowns en coronapassen verdwijnen, nu en in de toekomst. En met dure, onbewezen en ineffectieve klimaatregelingen ziet zij het liefst korte metten gemaakt. Behalve Haga, maken nu Olaf Ephraim en Hans Smolders deel uit van de fractie in get nationale parlement. De partij doet in 26 gemeenten me aan de verkiezingen.

Op de foto vlnr: Marcel Slabbers, Hans van Tellingen, Yaron van Koningsveld en Bharat Kolk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.