Hoezeer corona komt als een zegen voor de gemeente werd vrijdag opnieuw bewegen toen onderwijswethouder Frank Berkhout en de kinderburgemeester op de school van de laatste strikt buiten de media het boek ‘Het Achterhuis’, het dagboek van Anne Frank, uitdeelden. Dat gebeurde als aftrap van de jaarlijkse campagne ‘Geef een boek cadeau’.

Berkhout werd omgeven door kinderen, de voornaamste verspreiders van het virus, maar media mochten er niet bij zijn, om het ‘gevaar’ te beteugelen.

King en Willem Alexander

Leerlingen van de basisscholen Willem Alexander en Kindercampus King kregen het boek persoonlijk van de kinderburgemeester en de wethouder. “Als gemeente steunen we de missie van ‘Geef een boek cadeau’ om lezen te bevorderen”, zegt de wethouder in een gemeentelijk persbericht. “Want lezen verruimt je blik en vergroot je woordenschat. Dat is belangrijk voor later en nu op school.”

Boekverkoopster Ada Ruiter van Libris Venstra juicht de hulp van de gemeente toe. ”Het is heel fijn die weer meedoet en alle kinderen van groep acht in Amstelveen het boek geeft. Klanten van Libris Venstra kunnen zelf bij de kassa een boek doneren aan de Voedselbank of aan de Voorleesexpress die kinderen helpen met een taalachterstand.” Deze speciale uitgave van het boek is te koop voor € 2.99.

FOTOBIJSCHRIFT: De kinderburgemeester kreeg het eerste exemplaar overhandigd van wethouder Frank Berkhout.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.