In de voorjaarsvakantie houdt Cinema Amstelveen een zogeheten Filmcollege voor kinderen van 9 tot 12 jaar op dinsdag 22 februari van 14.00 tot 15.00 uur. 

Het gaat er om de kinderen inzicht te verschaffen in het produceren van films. “Toch zijn er heel wat zaken die bepalen hoe je een film ziet en beleeft: door beweging van de camera, het geluid, de kleding, make-up en de manier van acteren”, zegt Cinema Amstelveen.

Nagedacht

Er is volgens de bios bijvoorbeeld nagedacht over komen men met een zelfgemaakte raket op de maan komt, hoe men grappig kan zijn zonder iets te zeggen of hoe men een mega grote aap tot leven kan wekken. En over hoe superhelden hun magische krachten ontdekken. Naast heel veel interessante weetjes zien de kinderen veel fragmenten van films om te zien hoe deze weetjes in de film ook echt werken.

Verder draaien er in de voorjaarsvakantie extra kinderfilms vanaf 11.00 uur. De volgende films staan op de agenda: Maya en het Gouden Ei (AL), de Disneyfilm Encanto (6+ NL versie), de swingende film Sing 2 (6+ NL versie), Clifford de Grote Rode Hond (6+) en Spider-Man: No Way Home (2D – 12+).

Bekijk het complete filmaanbod inclusief aanvangstijden op www.cinemaamstelveen.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.