Hoe slecht de communicatie van den gemeente werkt, althans als zij reclame maakt voor zichzelf, bewees zij weer donderdagmiddag. Terwijl media wel via de openbare agenda van B&W op de hoogte waren gesteld van de Elf Parkentocht, een wandeling waaraan drie wethouders zouden meedoen, werd aan die media niet verteld dat de tocht niet doorging. AVA-raadslid Michel Becker kwam dus ook voor niets.

Die belde Mieke Regelink, zo ongeveer de uitvinder van de Elf Parkentocht bij AmstelveenSport. De wandeling bleef voor Becker, die als enige raadslid zich gemeld had, en amstelveenblog.nl beperkt tot het aan de overzijde van het raadhuis geleden café Du Monde, waar ook Regelink heen kwam.

Elfstedentocht

Die laatste legde daar nogmaals uit wat de Elfparkentocht inhoudt, die al veel Amstelveners hebben gelopen (foto onder). Zij had deel deelnemers die zich voortijdig hadden opgegeven, gebeld dat het spektakel niet doorging. Daar zouden de wethouders Ellermeijer, Gordon en Van Ballegooijen meedoen. Met een knipoog naar de al 25 jaar niet meer verreden Elfstedentocht, regelt AmstelveenSport nu de ‘Elfparkentocht’ voor wandelaars. Deelnemers kunnen er, net als bij de Elfstedentocht, een ‘kruisje’ mee in de wacht slepen. Men kan op eigen gelegenheid wandelen van maandag 17 januari tot en met donderdag 17 februari.

 Drie kwartier

De wandelaars wandelen 11 keer een tocht van ongeveer drie kwartier. Na afloop van elke wandeling halen ze een stempel voor op de stempelkaart bij één van de drie stempelposten aan de Van der Hooplaan. Als die kaart vol is, kan deze sinds dinsdag 8 februari worden ingeleverd bij AmstelveenSport, Sportlaan 25, en ontvangt de wandelaar het unieke elf parkentocht kruisje. Men loopt – geheel zelfstandig – elf keer een tocht van ongeveer drie kwartier.  Binnen de huidige coronaregels is het overigens toegestaan met z’n tweeën buiten te wandelen op 1,5 meter afstand. Afspreken met een wandelmaatje kan via de besloten facebookgroep: AmstelveenWandelt (https://www.facebook.com/groups/2086536684842390)

Startlocaties

Er zijn elf startlocaties, waar men zich kan melden en dan een tocht maken van ongeveer drie kwartier vanaf de aangegeven plek. Let op: het kan zijn dat de locaties niet open zijn. De startlocaties zijn officieel: Westend, Westwijkplein 3; Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1; Openluchttheater, De Ruwiellaan 20; MOC, Lindelaan 75; Het Pluspunt, Smeenklaan 1; VOKA gebouw, Vierlingsbeeklaan 24; Ontmoetingscentrum de Meent, Orion 3; Oude dorp, Kastanjelaan 21; Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10; Gemeentehuis, Laan Nieuwer Amstel 1; De Bolder, Groenhof 140. Bij het gemeentehuis was er dus donderdag geen start, waaraan de wethouders zouden meedoen.

De stempelkaart kan worden gedownload via de website van AmstelveenSport. https://amstelveensport.nl/11-parkentocht/. Kan men die niet zelf printen, dan ligt deze klaar bij de stempelposten. Aan het eind van de wandeling halen deelnemers een stempel bij een van de drie stempelposten. Volle stempelkaart dus inleveren bij AmstelveenSport, Sportlaan 25 om het 11 parkentocht kruisje te ontvangen. De stempelposten zijn: Slager Fred van Ingen, Groenteman Bos en Bakker Renzema; allen aan de Van Der Hooplaan.  Kennelijk heeft de gemeente in de praktijk niet echt iets met bewegen en sport, vandaar de zonder meer slechte communicatie.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.