Er zijn 186 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen, verdeeld over twaalf partijen. Dat deelde de voorzitter van het centraal stembureau, burgemeester Tjapko Poppens vrijdagmorgen me. De raad bestaat uit 37 zetels.

Nieuwe partijen zijn Goed voor Amstelveen (voorzetting van de Lijst Höcker), Belang van Nederland (BVNL) en 50Plus. Er zijn geen bezwaren, ook niet per mail, tegen een van de kandidaten ingediend en geen lijst is ongeldig, deelde de voorzitter me. Hij trok ook nummers voor de loting voor het bepalen van de lijstnummers voor de nieuwe partijen. Na de loting kreeg BVNL lijst 12, 50Plus nummer 11 en Goed voor Amstelveen (GVA) 10.

Succes

“Wens alle partijen succes toe”, zei de voorzitter van het stembureau. De openbare zitting betekende de formele start van de raadsverkiezingen. De kiezer kan stemmen voor de volgende partijen: VVD (lijst 1), D66 (2). GroenLinks (3), Burgerbelangen Amstelveen (bbA, 4), PvdA (5). SP (6), CDA (7), Actief voor Amstelveen (AVA, 8), ChristenUnie (9), Goed voor Amstelveen (10), 50Plus (11) en BVNL (12).

Foto: Dick Aanen. Voorzitter van stembureau rechts

5 COMMENTS

  1. Ik wens natuurlijk iedereen succes muv BVNL. Wel de één natuurlijk een boel meer dan de ander. Heel veel succes wens ik natuurlijk nr 17 van de SP, want dat ben ik zelf. 😂😂😂

    • De VVD in Amstelveen heeft tot op heden nooit concurrentie hoeven vrezen op rechts. Dat is nu anders en zou dan ook zomaar kunnen dat nogal wat verstokte VVD-stemmers op BVNL gaan stemmen. Op een paar thema’s misschien niet helemaal hun keuze, maar alles beter dan de VVD dat net zo goed kan fuseren met D66.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.