Groene projecten die de biodiversiteit in Noord-Holland versterken én vrijwilligers bij elkaar brengen, kunnen van 1 februari af subsidie aanvragen uit een Groenfonds. De provincie stelt hiervoor € 101.500 euro beschikbaar.

De provincie zegt graag het vrijwilligerswerk in de natuur te willen stimuleren en inwoners betrekken bij groen. Door het beschikbaar stellen van subsidie daagt Noord-Holland allerlei partijen uit om gezamenlijk projecten in de natuur op te zetten. Tot en met 1 maart kan elke vrijwilligersgroep met een goed groen idee een aanvraag indienen.

Kruidentuin

Vorig jaar dienden 88 organisaties en vrijwilligers(groepen) een aanvraag in, waarvan er  41 werden gehonoreerd. Deze initiatieven varieerden in het aanleggen van een kruidentuin, tot het maken van een ijsvogelwand of een vlinderoase.

Vorig jaar bezocht gedeputeerde Esther Rommel één van de ontvangers van de subsidie. Dat was de Wereldtuin in Westbeemster. “Ze hebben van een parochietuin een oase gemaakt. Met het geld dat zij kregen, leggen ze een bijenleerpad aan en planten ze bijvriendelijke planten,” zegt ze.

Jury

Meer informatie over de voorwaarden en aanmelding staan op de website van Landschap Noord-Holland. De jury bestaat uit medewerkers van de natuurorganisaties in Noord-Holland. Zij voeren het programma ‘Betrekken bij Groen’ uit. Dit zijn: Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Natuur en Milieufederatie, Natuurmonumenten, drinkwaterbedrijf PWN, Recreatieschap Noord-Holland, Staatsbosbeheer en Waternet.

Fotobijschrift 2: De Wereldtuin in Westbeemster

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.