Op zaterdagmiddag 5 februari (16.30 uur) is er een tv-uitzending op NPO 2 over de Urbanuskerk van Roderick Zoekt Licht. Die gaat over de herbouw na de fatale brand in 2018 en de actie met de St Urbanus Chocolade die voor een gedeelte van de inkomsten zorgt van wat niet verzekerd is.

Essentie van de uitzending is hoe een gemeenschap zich inzet, met vele vrijwilligers die positief vooruit kijken. Het programma laat zien dat gelovigen en of niet gelovigen op allerlei manieren helpen het prachtige gebouw weer zo spoedig mogelijk te openen voor de kerkdiensten, ontmoetingen, concerten of een kaarsje te branden.

Diensten

En er is hoop dat er eind dit jaar weer de eerste diensten gehouden kunnen worden. De voorzitter van de Urbanuskerk en bouwer Nico Bont laten zien hoe de herbouw gestalte krijgt.

Ten tijde van de opname stond de teller op 30.000,00 euro netto, gerealiseerd met de verkoop van de St Urbanus Chocolade. Inmiddels wijst die ruim 100.000,00 euro netto aan. Binnenkort wordt de 30.000ste reep verkocht.

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 april is er een actie die de naam draagt ‘De gouden ticket winkels’. Wie op deze dagen een reep koopt, maakt kans op de Gouden Ticket of een van de 1000 andere prijzen. De Vrienden van de Bovenkerkse Urbanuskerk gaan eerdaags beginnen met meer informatie over deze feestelijke actie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.