Dat het buitenbad bij de Meerkamp dicht ging toen het binnenbad werd geopend blijkt verkeerd te zijn gevallen bij de SP. Die stelde begin vorig jaar voor, naar aanleiding van de opening van een verwarmd buitenbad bij het Amsterdamse Mirandabad, dat ook maar bij De Meerkamp in Amstelveen te doen. Aldus geschiedde en wethouder Rob Ellermeijer was bij de opening ervan.

Maar toen De Meerkamp weer open ging, sloot de gemeente het buitenbad, zoals altijd in de winter. Fout, volgens de SP. De oorzaak van het gesloten houden is volgens haar dat de gemeente “de hand op de knip” houdt. De partij wijst er ook op dat door de lockdown niemand kon zwemmen.

Miranda

Volgens de SP, die schriftelijke vragen heeft gesteld, zijn er liefhebbers die ook in de wintermaanden willen zwemmen in de buitenlucht. “Kwetsbare mensen kunnen nu juist niet in het buitenbad.” Afgezien van de lockdown was het de bedoeling van de SP, net zoals het Amsterdamse Mirandabad, het buitenbad open te houden. “De kinderen voor B/C zwemmen hadden ook in het buitenbad door kunnen gaan met het behalen van diploma. En dan was er ruimte gekomen voor de kinderen die op de wachtlijst staan die alleen maar weer is gestegen.”

Buitenlucht

Het buitenbad zou dus naar Amsterdams voorbeeld zijn. “Sporten in de buitenlucht is immers iets dat door het college wordt aangemoedigd”, zegt de SP. Toen het buitenbad open ging, bleek dat volgens de partij een groot succes. “Het was fantastisch geregeld door de mensen van de Meerkamp. En iedereen was in de veronderstelling dat het buitenbad ook deze wintermaanden open zou blijven.”

Volgens burgerraadslid (deel uitmakend van een raadscommissie maar niet van de gemeenteraad) Wil Roode vragen veel Amstelveners haar per mail waarom het buitenbad van de Meerkamp dicht is gegaan. “Ik heb wethouder Ellermeijer van de VVD benaderd maar zijn deur blijft vooralsnog dicht. Ik daag de wethouder wederom uit om geld voor het openhouden van het buitenbad ter beschikking te stellen.” Zij hoopt dat het college ook dit jaar het zwembad financieel steunt voor zover het de opening van het (verwarmde) buitenbad betreft. Dat open houden kan alleen als B&W meebetalen, want het Sportbedrijf kan dit niet zelf financieren, zegt ze.  De Roode herinnert er aan dat de wachtlijsten voor zwemlessen oplopen. “Bovendien is buitenzwemmen een gezonde sport waarmee jong en oud in conditie blijft.”’

Foto: Wil Roode bij gesloten De Meerkamp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.