De gemeente gaat de door haar via bepaalde ophaalpunten verzamelde kerstbomen, die in deze dagen worden weggegooid, verwerken tot compost. Dat doet de dienst Afvalbeheer. De bedoeling is met compost grasvelden in Amstelveen te verbeteren.

Afvalbeheer zamelt nog tot en met 16 januari 2022 kerstbomen in. Amstelveners kunnen hun oude kerstboom aanbieden bij een ophaalpunt, maar kunnen de boom ook zelf wegbrengen.

 Inzamelpunten

Bewoners van laagbouwwoningen kunnen de kerstboom op de dag dat de groene gft-container wordt geleegd, neerleggen naast de GFT-container. Bewoners van een appartement (hoogbouw) mogen de boom bij de dichtstbijzijnde ondergrondse restafvalcontainer leggen. Verzocht wordt de kerstboom niet op de plaat van de container te leggen, maar bijvoorbeeld op een parkeervak bij de container.

 Zelf wegbrengen

Amstelveners die het naaldengevaarte zelf willen wegbrengen, kunnen terecht bij het Afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer (Grutterij 26) van maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur.  Aan de gemeentewerf aan Escapade (Langs de Werf 10) kunnen kerstbomen van 10 tot en met 14 januari 2022 (tussen 10.00 en 14.00 uur) worden ingeleverd. Inwoners wordt verzocht alle kerstversiering uit de boom te halen en geen resten kerstversiering achter te laten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.