Angelique Schuitemaker wordt per 24 januari de nieuwe directeur zorginstelling Brentano. Zij volgt in die functie Lies Zuidema op, die eind februari met pensioen gaat. Formeel heet de job ‘voorzitter van de Raad van Bestuur’.

Volgens deStichting Brentano Amstelveen heeft Schuitemaker ‘jarenlange eindverantwoordelijke ervaring in de ouderenzorg’. Zij was de laatste bijna 2,5 jaar directeur van het door Machteld Huber gestichte ( en voor die tijd geleide) Institute for Positive Health (IfPH) in Utrecht, een instelling om Positieve Gezondheid te promoten. Gezond leven is volgens haar breder dan de afwezigheid van ziekte.

ZONH

Zij heeft talloze nevenfuncties, waaronder die van voorzitter van Vitaal Waterland, lid van de Raad van Commissarissen van ‘Welwonen’ en lid van de raad van toezicht van ‘Nu ‘91’. Voordat zij leiding gaf aan IfPH deed zij dat gedurende bijna twee jaar bij  Zorgoptimalisatie Noord-Holland (ZONH). Eerder werkte zij ruim vijftien jaar in diverse managementfuncties (op den duur als directeur Thuiszorg) bij de Westfriese zorgorganisatie Omring. Ook was zij toen zeven jaar lang mede-eigenaar van een personeelsadviesbureau voor het MKB.

Stappen

 Angelique Schuitemaker kwam onder meer in het nieuws wegens haar relatie met de vermoorde Peter R. de Vries, buiten diens (vrije) huwelijk.

Volgens voorzitter Dik van Starkenburg van Stichting Brentano Amstelveen heeft Zuidema altijd een ‘enorme betrokkenheid’ bij Brentano getoond en kwam onder haar leiding de transitie van verzorgingshuis- naar verpleeghuiszorg tot stand. ‘Zij heeft Brentano stevig verankerd in samenwerkingsverbanden en in de ontwikkeling van zorg en welzijn in Amstelveen.” Hij is overigens vol verwachting over de nieuwe bestuurder. “We denken de volgende stappen in ontwikkeling van nieuwe woon- en zorgconcepten en goed werkgeverschap te kunnen maken.”

 Schuitemaker studeerde maatschappelijke gezondheidszorg aan de Hogeschool van Amsterdam en volgde daarna nog enkele cursussen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.