Angelique Schuitemaker wordt per 24 januari de nieuwe directeur zorginstelling Brentano. Zij volgt in die functie Lies Zuidema op, die eind februari met pensioen gaat. Formeel heet de job ‘voorzitter van de Raad van Bestuur’.

Volgens deStichting Brentano Amstelveen heeft Schuitemaker ‘jarenlange eindverantwoordelijke ervaring in de ouderenzorg’. Zij was de laatste bijna 2,5 jaar directeur van het door Machteld Huber gestichte (en voor die tijd geleide) Institute for Positive Health (IfPH) in Utrecht, een instelling om Positieve Gezondheid te promoten. Gezond leven is volgens haar breder dan de afwezigheid van ziekte.

ZONH

Zij heeft talloze nevenfuncties, waaronder die van voorzitter van Vitaal Waterland, lid van de Raad van Commissarissen van ‘Welwonen’ en lid van de raad van toezicht van ‘Nu ‘91’. Voordat zij leiding gaf aan IfPH deed zij dat gedurende bijna twee jaar bij  Zorgoptimalisatie Noord-Holland (ZONH). Eerder werkte zij ruim vijftien jaar in diverse managementfuncties (op den duur als directeur Thuiszorg) bij de Westfriese zorgorganisatie Omring. Ook was zij toen zeven jaar lang mede-eigenaar van een personeelsadviesbureau voor het MKB.

Stappen

Volgens voorzitter Dik van Starkenburg van Stichting Brentano Amstelveen heeft Zuidema altijd een ‘enorme betrokkenheid’ bij Brentano getoond en kwam onder haar leiding de transitie van verzorgingshuis- naar verpleeghuiszorg tot stand. ‘Zij heeft Brentano stevig verankerd in samenwerkingsverbanden en in de ontwikkeling van zorg en welzijn in Amstelveen.” Hij is overigens vol verwachting over de nieuwe bestuurder. “We denken de volgende stappen in ontwikkeling van nieuwe woon- en zorgconcepten en goed werkgeverschap te kunnen maken.”

 Schuitemaker studeerde maatschappelijke gezondheidszorg aan de Hogeschool van Amsterdam en volgde daarna nog enkele cursussen.

14 REACTIES

  1. Als echtgenoot van deze Angelique Schuitemaker heb ik smakelijk om dit verhaal gelachen. Er zijn meer hondjes die Fikkie heten, oftewel met een lange ervaring in lokale en andere journalistiek voor verschillende kanalen was het waarschijnlijk niet zo moeilijk geweest om te achterhalen dat er meerdere Angelique Schuitemakers in Nederland rondlopen. Dan was ook duidelijk geworden dat de kersverse bestuurder van Brentano niets met Peter R. de Vries heeft te maken. Vragen was nog makkelijker geweest.

  2. JB, u schreef dat Angelique Schuitemaker in het nieuws wegens haar relatie met de vermoorde Peter R. de Vries, buiten diens (vrije) huwelijk. Dat is onjuist. Gaat u het nog corrigeren en uw excuses aanbieden?

    Uw AmstelveenBlog is trouwens ook een sociaal medium, inclusief slap geouwehoer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.