Burgemeester Tjapko Poppens toonde zich volgens de SP Hulpdienst een “echte burgervader”. De SP bood daklozen en vluchtelingen een maaltijd aan op tweede kerstdag in wijkcentrum Alleman. Eigenlijk zou wethouder Marijn van Ballegooijen ook komen, maar die moest afzeggen wegens corona-gerelateerde omstandigheden, zoals dat heet. Maar de burgemeester praatte volop met de mensen.

De daklozen, vluchtelingen ‘en mensen die in allebei de doelgroepen vallen’ waren wel uitgenodigd, media niet. Wat de genodigden gemeen hadden was dat 2021 voor allen een jaar vol problemen was. Welke problemen dat precies waren, behalve natuurlijk dat zij doorgaans geen woning hadden, meldt kreeg de burgemeester wel te horen, maar wordt in het achteraf verzonden persbericht van de SP verzwegen.

Hotels

Het Algemeen Dagblad (AD) en Follow the Money berichtten dat twee dakloze Amstelveners tijdelijk zijn gehuisvest in het IBIS-budgethotel, waar zij niet kunnen koken. “Het was een echt feestje en er werd met vereende krachten een maaltijd op tafel getoverd”, meldt de SP. Haar hulpdienstmedewerkers vonden het een goed idee dus ook de burgemeester en de wethouder uit te nodigen, zodat die “in een informele setting met hun cliënten konden spreken”. Bij de burgemeester konden de statushouders dus hun verhaal kwijt. De burgervader had voor iedereen een luisterend oor, zegt de SP. Hulpdienstmedewerkers waren weliswaar druk met de organisatie van de maaltijd, maar ook zij konden tussen de bedrijven door een praatje maken met de gasten. “Het was duidelijk dat deze tweede Kerstdag de trauma’s en frustraties even vergeten konden worden.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.