Twee verdachten zijn aangehouden wegens vermeende betrokkenheid bij het op straat doodschieten van een 56-jarige man uit Almere in de Wieringerstraat te Amstelveen. Zij kwamen beiden uit Amsterdam en zijn respectievelijk 21 en 22 jaar oud. De twee werden donderdag aangehouden in Amsterdam-Oost.

De 22-jarige man is weer vrijgelaten, maar blijft wel verdachte. Zij gabber zit nog vast. Wie iets gezien of camerabeelden heeft wordt verzocht zich bij de politie te melden.

Bezweken aan verwondingen

Het slachtoffer, overigens een bekende van de politie, werd woensdagochtend iets voor 11.00 uur neergeschoten. In eerste instantie was de man nog aanspreekbaar, maar hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie er rekening mee dat het gaat om een liquidatie in het criminele circuit.

Dodenlijst

Het Parool meldt dat het om de crimineel Itzhak Meiri gaat, die in 2008 werd veroordeeld tot 6,5 jaar cel voor afpersing van Amsterdamse zakenmensen. Hij stond al jaren op een dodenlijst, zegt de krant.

De 21-jarige verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit in beperkingen. Dat houdt in dat hij alleen contact met zijn advocaat mag hebben.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.