Omdat Kersfeest een seculier feest is geworden, met soms nog een religieus tintje, zag ook de D66-werthouder Floor Gordon er geen been in het Stadsplein te bezoeken, waar een grote kerstboom met verlichting opvalt. Net als de met kersttakken versierde ingangen van de diverse horecazaken. Kerstmarkt (Winter Village) en schaatsbaan mogen dan wegens corona er niet zijn, de gemeente en eigenaar Unibail-Rodamco-Westfield van het winkelcentrim hebben samen het Stadsplein in kerstsfeer aangekleed en verlicht.

Zij proberen het winkelen in deze donkere dagen zo aangenaam mogelijk te maken, wat ook volledig past bij Gordon, die wethouder van Economische Zaken is. In de voorbereiding van kerst ligt nu eenmaal zoveel mogelijk kopen.

Sfeervol

Het verblijf in het Stadshart is daarom zo sfeervol mogelijk gemaakt, zegt de wethouder. Ook horeca, de markt, ondernemers en de cultuurstrip kunnen hier van meeprofiteren.” Maar vooral op bezoekers is de sfeer gericht.

Volgens manager Eduard Helwig van het Shopping Center Amstelveen is het Stadsplein, ondanks de corona-omstandigheden, ‘een soort lichtpunt van Amstelveen en zeker even de moeite waard om langs te wandelen op het Stadshart.’ Hij wijst ook op het interieur van het winkelcentrum. waar onder andere mooie verlichte beren staan.

Koop lokaal

De coronacrisis betekent intussen een moeilijke tijd voor veel Amstelveense winkeliers, zegt de gemeente. “Maar ook een tijd van nieuwe ideeën en ongekende creativiteit. Bij heel veel Amstelveense winkels kan men nu bijvoorbeeld ook online bestellen of een afspraak maken om te shoppen.” Want de gemeente blijft er op hameren dat men zowel bij lokale ondernemers moet kopen, maar wel drukte vermijden, 1,5 meter afstand houden en betalen met pin. “En blijf thuis als je verkouden bent of je ziek voelt”, roept de gemeente kopers toe. “Begin vroeg met inkopen doen en kom op rustige momenten: Shop op tijd, Shop gespreid.” Om dat te stimuleren is het parkeren in garage Stadsplein van maandag tot en met donderdag anderhalf uur gratis. Kijk ook op www.VisitAmstelveen.nl onder winkelen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.