Opnieuw bezocht wethouder Herbert Raat (handhaving en vergunningen) onlangs Uilenstede. Een delegatie van de gemeente en het bestuur van de Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU) kregen van studentenhuisvester DUWO een rondleiding om te zien welke maatregelen zijn genomen om de brandveiligheid in de flats te vergroten.

Wethouder en studenten waren blij dat de werkzaamheden op schema liggen en bedankten DUWO voor de inzet.

Tevreden

Na een brand in een van de torenflats in februari is het DUWO gelukt rookmelders voor de start van het nieuwe collegejaar te plaatsen. De overige maatregelen, die uiterlijk 31 december 2021 afgerond moeten zijn, liggen op schema. De gemeente was hier nauw bij betrokken. “We zijn heel tevreden met wat DUWO ons tijdens het werkbezoek heeft laten zien en met de snelheid waarmee ze het hebben opgepakt”, zegt Raat. “Voor ons is het allerbelangrijkste dat de studenten, inwoners van Amstelveen, veilig kunnen wonen.”

Bewustwording

Goede brandveiligheidstechniek is ook volgens DUWO van levensbelang en de corporatie vindt dat die zorgt voor een gezamenlijke verantwoordelijkheid. “Wat DUWO betreft is het nu ook belangrijk dat de bewustwording voor brandveiligheid bij onze bewoners verder vergroot wordt. We zijn daarom ook blij met de toezegging van de VBU, de gemeente en de brandweer samen op te trekken, onder andere met voorlichting en brandveiligheidsacties”, zegt bestuurslid Barend Kuenen van DUWO.

VBU

Van de VBU waren voorzitter Laura Dijksma, Myrthe Rikkelman en Marlou Bommer er. Ook zij zijn tevreden met wat er is bereikt. “Na een stroeve start van de werkzaamheden is de VBU enorm blij met de inhaalslag die DUWO nu heeft gemaakt. Wij hebben er goed vertrouwen in dat binnenkort alle woningen op de campus voldoen aan de brandveiligheidsstandaarden.”

Fotobijschrift (v.l.n.r.): Laura Dijksma, Myrthe Rikkelman, Gijs Verheul (coördinator technisch beheer DUWO), Barend Kuenen, Marlou Bommer, Christine Willems (vestigingsdirecteur Uilenstede), Ed Paap (teamleider toezicht en handhaving WABO) en Herbert Raat.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.