De intocht van Sinterklaas verloopt zaterdag (13 november) toch een beetje anders dan eerder aangekondigd. Het Sinterklaas Comité heeft tot verkorting besloten wegens de strengere coronamaatregelen.

De burgemeester en kinderburgemeester ontvangen Sinterklaas, de Pieten en de Pietenband om 11.30 uur op de Rembrandtweg ter hoogte van de rotonde met de Groen van Prinstererlaan. Rond 12.00 uur komt de optocht vanaf de Rembrandtweg op het Stadsplein aan.

Adviezen

Sinterklaas, de burgemeester en de kinderburgemeester lopen langs de hekken op het plein, zodat alle kinderen naar Sint kunnen zwaaien, maar handen geven aan de Sint is er niet bij. En de Pieten delen strooigoed in zakjes uit. Rond 12.30 uur is het (openbare) programma afgelopen. Toeschouwers hebben er geen coronatoegangsbewijs voor nodig.

Met milde klachten wordt men wel geadviseerd thuis te blijven en zich te laten testen. Van degenen die komen wordt verwacht dat zij een mondkapje dragen. De gemeente en het Sinterklaascomité vragen niet gevaccineerden ‘een weloverwogen keuze te maken om de intocht wel of niet te bezoeken.’ Zij zeggen ook: ‘Blijf niet hangen op het plein als het programma is afgelopen’ en ‘was uw handen als u thuiskomt.’

Meer informatie op de Facebookpagina van het Sinterklaas Comité Amstelveen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.