Twee bijzondere films van bijzondere regisseurs staan aankomende week op de filmagenda van Cinema Amstelveen. Benedetta van Paul Verhoeven is te zien op donderdag 4 en dinsdag 9 november om 19.30 uur. The French Dispatch (Wes Anderson) draait donderdag 11 november.

Benedetta is het verhaal van Benedetta Carlini die zich aan het einde van de zeventiende eeuw aansluit aan bij het klooster in Pescia, Toscane. Al op jonge leeftijd beleeft de non religieuze visioenen en is ze schijnbaar in staat om wonderen te verrichten.

Turks Fruit

Paul Verhoeven is Nederlands bekendste filmregisseur. Zowel in eigen land als in de Verenigde Staten maakt hij films voor een groot publiek. In Nederland werden voor zijn film Turks Fruit 3,3 miljoen bioscoopkaartjes verkocht en was het de best bezochte Nederlandse speelfilm. Hij won de Golden Globe 2016 voor beste buitenlandse film voor zijn Frans-Duitse film Elle.

Losse verhalen

‘The French Dispatch’ is een handvol losse verhalen, die handig aan elkaar zijn gebreid als artikelen, die zijn verschenen in The French Dispatch – een blad als The New Yorker, maar dan uit Kansas.

Van Wes Anderson was The Grand Budapest Hotel (2014) zijn grootste succes tot nu toe. De film, over een hotelconciërge in een niet-bestaand Centraal-Europees land in de jaren dertig, was met negen Oscarnominaties een van de grote kanshebbers bij de Academy Awards (en won er uiteindelijk vier). Over de typische Wes Anderson-stijl zijn artikelen en zelfs boeken volgeschreven: over zijn kleurgebruik, zijn liefde voor symmetrie en detail, het toneelstuk-, poppenhuis- of plaatjesboekgevoel, de eclectische soundtracks, het gebruik van verschillende beeldformaten voor verschillende verhaallijnen, het gortdroge acteren en de tijdloze vintage-nostalgie. Met een Cinevillepas zijn alle films gratis toegankelijk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.