Nu blijkt de VVD-fractie in de gemeenteraad maandag weer bij Brentano te zijn geweest. Natuurlijk kwamen de lokale politici niet verder dan directeur Lies Zuidema, die inzicht zou hebben gegeven in het leven van verzorgden in de woonzorgcentra Belmonte, ’t Huis aan de Poel, Klaasje Zevenster en Nieuw Vredeveld.

Zonder met de bange medewerkenden te spreken, liet raadslid Victor Frequin opnieuw weten dat hij zich zorgen maakt over voldoende intramurale zorg (verpleeghuisplekken).

Oud worden

Bij een groeiend aantal ouderen komt er een moment dat een aantal van hen niet meer thuis kan blijven wonen, constateerde Frequin, die het noodzakelijk vindt dat de inwoners in de gemeente kunnen blijven als zij niet meer thuis kunnen wonen.  “Kinderen in Amstelveen moeten hier naar school kunnen en volwassenen moeten hier oud kunnen worden”, is zijn standpunt.

De beide VVD-wethouders Rob Ellermeijer en Herbert Raat meldden dat aan dat voor het einde van dit jaar de gemeente de lokale Woonzorgvisie zal publiceren. Volgens hem kunnen de raadsleden zich daarmee een beeld vormen van de lokale behoefte aan woonzorg, waaronder zowel verpleeghuisplekken als ook zorgwoningen vallen.

Samenwerking

Directeur Lies Zuidema zei nauw samen te werken met de andere woonzorginstellingen, Amstelring en Zonnehuis groep. Die samenwerking is volgens haar gedurende de Corona tijd alleen maar hechter en beter geworden. Naar haar mening zullen er in Amstelveen op redelijke termijn 50 à 100 verpleeghuisplekken bij moeten komen. De VVD fractie zegt zich sterk te zullen maken om dit te realiseren en die wens in de gemeenteraad aan de orde te stellen bij de behandeling van de Woonzorgvisie.

Op de foto: VVD fractie met directeur Zuidema (links)

2 REACTIES

  1. De VVD-fractie zou ook eens gesprekken moeten hebben met medewerkers en familie van de cliënten in een afgeschermde omgeving en niet alleen de directie die natuurlijk de loftrompet steekt van het door haar gevoerde beleid.
    In het verleden heb ik diverse malen contact onder 4 ogen hierover gehad met diverse personeelsleden en familie. De ervaringen waren erg divers ( zowel positief als negatief) en verschilden ook per lokatie. De eerlijkheid gebiedt wel om te zeggen dat de hoeveelheid niet representatief waren.
    Dus VVD, wil u een goed beeld zien te krijgen, moet u ook dat eens doen, als u echt geïnteresseerd bent.
    Ook zou de VVD misschien eens haar landelijke netwerk moeten aanboren om eens te lobbyen voor verzorgingshuizen 2.0, , want op dit moment vinden er achter de voordeur bij ouderen soms hemelschreiende toestanden plaats. Dat beleid namelijk van “zelfstandig” wonen werkt voor een groot deel namelijk niet. Het gat tussen zelfstandig wonen en verpleeghuis is namelijk te groot.
    Misschien ook eens contact opnemen met huisartsen, mantelzorgorganisaties enz. ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.