Iedereen die de film ‘De Veroordeling’ nog niet heeft gezien, krijgt zondag 17 oktober (19.30 uur) een kans in Cinema Amstelveen. De grote winnaar van het Gouden Kalf voor Beste Hoofdrol en Beste film wordt daar nog eenmaal vertoond.

‘De Veroordeling’ is een reconstructie van de nasleep van de beruchte Deventer moordzaak uit 1999, toen de weduwe Wittenberg door wurging en vijf messteken in haar borst om het leven werd gebracht.

Netwerk

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Netwerk-journalist Bas Haan (Fedja van Huêt), die eerst overtuigd is van de onschuld van haar al veroordeelde financieel adviseur Ernest Louwes (Mark Kraan), dan van diens schuld, en zich vervolgens inzet voor klusjesman Michaël de Jong (Yorick van Wageningen,), die door vox populist Maurice de Hond – ten onrechte – wordt aangewezen als dader.
Verder draaien nog de volgende titels: Frida, Viva la Vida (in het kader van de week van de ontmoeting), Druk (Another Round) met Mads Mikkelsen en Un Triomphe (gebaseerd op een waargebeurd verhaal), Respect (Aretha Franklin), Petite Maman (een Frans pareltje) en The Father.

Voor de jeugd draait The Addams Familie op avontuur en de nieuwste animatie Ron’s Gone Wrong over een onhandige tiener en zijn digitale vriend.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle titels, tijden en data.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.