In het hele etmaal kwamen er volgens de gemeente 2500 bezoekers, wat neerkomt op ruim honderd per uur verdeeld over ruim vijftig locaties. Maar zij zegt dat ‘Amstelveen in 24 hrs’ in het weekend van 25 op 26 september een succes was. Het was de tweede editie van het evenement. In 2019 kwamen er 7500.

“Geweldig dat zo veel bezoekers hebben genoten van de activiteiten tijdens dit bijzondere evenement”, zegt wethouder Floor Gordon van Economische Zaken over de recente editie. Onder meer zetten horecabedrijven en sport-, cultuur-, maatschappelijke organisaties hun deuren open.

Leuk

Gordon, die net als andere leden van B&W de locaties bezocht: “Het was leuk te zien dat veel bezoekers toch echt positief verrast waren over wat Amstelveen te bieden heeft.”

Hoewel deze editie van ‘Amstelveen in 24 hrs’ een derde van de vorige aan bezoek trok, staat de volgende al weer gepland: 3 juni 2023. Bezoekers konden beginnen met een wandeling met de boswachter in het Amsterdamse Bos en eindigen met een overnachting in een hotel in eigen stad.

Grote trekkers

In de tussentijd was er in totaal 56 activiteiten: culinair, sportief en creatief. Bezoekers konden hun muzikale talenten ontdekken bij de Music Meeting Lounge en zich van hun sportiefste kant laten zien bij de tennisclinic van de KNLTB of tijdens en potje Padel van NTC de Kegel. Verder stond dansen tijdens Dancing on Wheels en de zonsondergang op het dak van hotel Cityden op het programma. ‘Grote publiektrekkers’, waren volgens de gemeente lasergamen op een geheime locatie en de rollerdisco van Stadshart Amstelveen.

Een zogeheten Aftermovie van “24hrs” is te zien op www.visitamstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.