Automobilisten kunnen met ingang van donderdag (7 oktober) niet meer langs de Sint-Urbanuskerk rijden. Het autoverkeer op de doorgaande route van de Noorddammerlaan naar Legmeerdijk in Bovenkerk wordt onderbroken door een bussluis voor de kerk. Ondanks protesten van bewoners, mede omdat een bussluis op de Vierlingsbeeklaan verdwijnt, houdt verkeerswethouder Rob Ellermeijer vol dat de maatregel de verkeersveiligheid dient.

B en W namen de maatregel al in januari. Zij zeggen dat het na verkeersanalyses en een participatietraject in de buurt gebeurde. De weg langs de Urbanuskerk wordt nu door autoverkeer gebruikt als doorgaande route, langs woningen en dwars door Bovenkerk.

Smalle weg

“Het is een smalle weg die ook door fietsers en bromfietsers wordt gebruikt en niet geschikt is als doorgaande ontsluitingsroute in de noord-zuidverbindingen in Amstelveen”, zegt Ellermeijer. “Het drukke doorgaande verkeer langs deze route zorgde voor een onveilige verkeerssituatie.”

De gemeente verwacht dat de automobilisten een paar weken moeten wennen aan de nieuwe situatie. Daarna zullen de meesten via de Beneluxbaan en Bovenkerkerweg gaan rijden, denkt zij. Om automobilisten te ontmoedigen die toch door Bovenkerk blijven rijden en daardoor hun weg proberen te vinden door de woonstraten in het ‘benedendijkse woongebied’, worden ook daar maatregelen genomen, zoals de bussluis op de Vierlingsbeeklaan.

Bewoners

“In overleg met de bewoners zijn we gekomen tot een pakket maatregelen waarmee het voor doorgaand verkeer onaantrekkelijk wordt om door deze woonstraten te rijden”, zegt Ellermeijer. Volgens hem was ook het Bewonersplatform Bovenkerk daarbij betrokken. Hij wijst op drempels en het versmallen van de weg dat is gepland. De gemeente zegt het effect van de maatregelen te monitoren en zo nodig bij te sturen als de situatie daarom vraagt.

De werkzaamheden in Bovenkerk beginnen 7 oktober en zullen naar verwachting eind november klaar zijn.

2 REACTIES

  1. Ik lees twee citaten:
    1) “Ondanks protesten van bewoners …..” en
    2) “In overleg met de bewoners zijn we gekomen …….”

    Iets zegt mij dat hier een volstrekte tegenstrijdigheid in zit en er dus iets niet klopt. Gelet de wijze waarop B&W, al jarenlang, omgaat met haar inwoners zet ik mijn geld op de onjuistheid van 2).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.