De kinderraad blijkt woensdag bijeen te zijn geweest in de raadszaal, onder voorzitterschap van kinderburgemeester Bana. Uiteraard waren media en burgers daarvan niet op de hoogte, althans amstelveenblog.nl niet.

Achteraf stuurde de gemeente wel een persbericht, waarin staat dat de 19 ‘gekozen kinderraadsleden gaan zich inzetten voor het geluk van alle Amstelveense kinderen’. Daarin wijkt de raad nauwelijks af van zijn voorgangers.

Speeltuinen

In de raadzaal spraken ze met elkaar over de uitdagingen die zij zien en mogelijke oplossingen, zegt de gemeente. Wat er precies is gezegd is onduidelijk, want verslaggevers werden in feite geweerd. Wel blijkt de kinderraad betere speeltuinen, van natuurlijke materialen, op zijn verlanglijst te hebben staan. En laat  dat nou overeenkomen met de twaalf nominaties van de gemeente, die werden voorgelegd aan kinderen in Elsrijk toen die onlangs mochten meepraten over de herinrichting van de speelplaats aan de De Ruwiellaan.

De kinderraad heeft ook diverse leeftijdsgroepen op het ook, zoals ook de gemeente. “Bovenal moeten er speeltuinen komen voor kinderen met een beperking, door bijvoorbeeld schommels of hellingen te maken voor kinderen in een rolstoel”, meldt de gemeente in het persbericht.

Heitje

De kinderraad zegt zich ook, net als voorgangers, te willen inzetten voor arme leeftijdsgenootjes. De suggesties van de raad zijn overigens nooit, met een verwijzing daarnaar, te zien in gemeentelijk beleid. Maar de kinderen willen wel, zelf aan de slag, o.a. door acties als ‘heitje voor een kwarweitje’ en het ophalen van statiegeldflessen. De raad en de kinderburgemeester komen overigens niet vaak bij elkaar en hebben maar een zittingstermijn van een jaar (de gemeenteraad van vier jaar). Hij bestaat uit alle sollicitanten naar de functie van kinderburgemeester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.