China Alarm in Amstelveen wijst op de gisteren (vrijdag) begonnen serie hoorzittingen over de Oeigoeren door het Oeigoeren Tribunaal (10 tot en met 13 september). Dat wordt gehouden in Londen en gaat over de vermoorden van Oeigoerse baby’s en de massamoorden in het algemeen in China.

Het tribunaal onderzoekt de Oeigoerse Genocide. Zoals in juni zal het Volkstribunaal nu weer vier dagen lang getuigenissen van 27 deskundigen horen en acht getuigen die de feiten hebben ervaren.

Online

Het Tribunaal wordt voorgezeten door Sir Geoffrey Nice QC, eerder hoofdaanklager van Slobodan Milošević bij het Joegoslavië Tribunaal en voorzitter van het China Tribunaal, dat vorig jaar een alarmerend oordeel velde over de gedwongen orgaanroof in China. Politieke gevangen en Oeigoeren worden van organen beroofd. De hoorzittingen kunnen van 10 tot 14 uur en van 15 tot 19 uur online worden gevolgd. China Alarm nodigt mensen graag ertoe uit.

Het nieuws uit de zittingen in juli van het Oeigoeren Tribunaal werd door Nederlandse media, nationaal noch lokaal, niet gebracht. Zoals dat over de in Nederland levende Quelbinur Sidick en Omer Bekali.

Vergeten

De Oeigoerse babymoorden waren na vermelding in internationale media in 2020 snel vergeten. Oprichtster Tanja Zondervan van China Alarm in Amstelveen is ervan overtuigd dat het waarschijnlijk er verdere medische massamoord in het spel is. Zij wijst onder meer op de gedwongen orgaanroof, waarvan volgens haar vooral Falun Gong beoefenaars al ruim 22 jaar, maar secundair ook Oeigoeren, het slachtoffer worden.

Zowel de babymoorden als het moorden voor organen worden door artsen in Chinese ziekenhuizen uitgevoerd. In China bestaat de Hippocratische Eed niet waardoor onze medisch- ethische basis “primum non nocere” (“ten eerste, niet schaden!”) kan veranderen in “berokken eerst schade!” of zelfs in “pleeg een moord, meldt China Alarm. “Oeigoerse gewetensgevangenen en babies zijn slachtoffers een fysieke genocide.”

Crematoria

De Amstelveense organisatie richt zich vooral op de fysieke elementen van de Oeigoerse genocide, de moorden, waarover volgens haar de Nederlandse media zwijgen. “Wij berichtten begin 2020 al over grotere crematoria in Oost Turkestan, waarbij Oeigoeren zich niet laten cremeren”, zegt Zondervan. Zij wijst er op dat onderzoeker Ethan Gutmann in zijn getuigenis in juni onder meer een bijzonder groot crematorium noemde, dichtbij en tussen twee concentratiekampen in gebouwd. “Rushan Abbas, directrice van de ‘Campaign for Uyghurs’ noemde de crematoria onlangs tijdens een internationaal, wetenschappelijk congres over de genocide op Oeigoeren. Het eerste crematorium werd langer dan drie jaar geleden in gebruik genomen. Gutmann’s onderzoek duidt erop dat jaarlijks minimaal 25.000 Oeigoeren het slachtoffer van China’s staatsgedreven orgaanroof worden.”

Lijst

China Alarm focust vooral op medische misdaden, zoals de gedwongen orgaanroof, de babymoorden en andere medische en medisch-ethische schendingen van de mensenrechten, gepleegd door de Chinese Communistische Partij, c.q. de Chinese staat.

De babymoorden werden in juni door het Oeigoeren Tribunaal behandeld en komen ook nu aan bod komen. “Op ons verzoek werd door het ‘Uyghur Information Center’ een lijst van alle ziekenhuizen in Oost Turkestan opgesteld die wij na de eerste hoorzittingen bij het Tribunaal indienden”, zegt Zondervan.

“Volgens de lijst zijn er 472 ziekenhuizen in Xinjiang die ook geboortebeperkende maatregelen, inclusief late abortussen, uitvoeren.

Als de baby ondanks injectie alsnog levend wordt geboren, wordt die door injectie in het hoofd vermoord en overlijdt in het ziekenhuis of op weg naar huis. De ziekenhuizen op de lijst zouden allemaal taken rond bevallingen uitvoeren. Bovendien zijn er ook nog mobiele entiteiten die ook aan geboortepreventie doen.”

Follow the Money

Op het nippertje diende China Alarm afgelopen woensdag de net verschenen publicatie van Follow The Money bij het Oeigoeren Tribunaal in. Het betreft medisch-ethisch grensoverschrijdend gedrag door Chinese wetenschappers gelieerd aan de Erasmus Universiteit. Oeigoers DNA werd ten behoeve van twee studies zonder voldoende bewijs van ‘informed consent’ gebruikt. Twee wetenschappelijke tijdschriften trokken hun publicaties terug. De Raad nam met interesse kennis van de zaak en registreerde haar in de database van het Tribunaal. Later zal een oordeel geveld worden met betrekking tot mogelijke beoordeling.

Nooit meer

China Alarm zegt het van groot belang te vinden de belofte “Nooit meer!” in daden om te zetten. “Het gaat om het tonen van empathie, medemenselijkheid en geweten, om het plaatsen van “mensen boven handel” en om uitsluiting van compliciteit. Het kabinet Rutte ziet dat helaas anders. Hart en geweten ontbreken. In een sociale, democratische rechtsstaat moet dat anders”, zegt Zondervan. “Nederlandse burgers zouden via een opiniepeiling moeten kunnen aangeven wat zij willen: financieel profiteren van veel goedkope, inferieure producten uit China, of kiezen voor normen en waarden en medeplichtigheid aan dwangarbeid en genocide uitsluiten? In diverse landen, waaronder Canada, koos een grote meerderheid voor meer afstand van China.” Haar organisatie vindt dat de meeste Nederlanders. Inclusief Amstelveners, een soortgelijke keuze zouden maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.