Er komt maar geen antwoord op de vraag waarom er een bussluis voor de Urbanuskerk komt en die wordt opgeheven op de Vierlingsbeeklaan, in een woonwijk. Hoewel B&W zeggen ‘transparant’ te willen zijn, antwoorden zij met documenten krachtens de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB)  doorgaans later dan die wet toestaat.

Na klachten daarover van de stichting Allemansbelang, klaagt nu een actiegroep in Bovenkerk dat bijna het dubbele van de uiterste termijn om WOB-stukken te krijgen is verstreken.

 Actiegroep

Eigenlijk moet een overheid binnen vier weken reageren op een WOB-verzoek, waarna zij maximaal om vier weken uitstel kan vragen. Maar het Actiecomité Veilig Bovenkerk wachtte vijftien weken, dus bijna het dubbele van de uiterste termijn, op dat antwoord. De gemeente heeft wel een gesprek met de actievoerders aangekondigd, die tegen de verkeersmaatregel een bezwaarschrift  indiende, maar daarover nog niets heeft gehoord. Ter ondersteuning van dat bezwaarschrift zouden de via WOB aangevraagde documenten nog zijn.

Laatste dag

Eerder zei de gemeente op de allerlaatste dag van de termijn voor beantwoording tegen Stichting Allemansbelang, die ook een WOB-verzoek indiende, meer tijd nodig te hebben. De stichting ging daar niet mee akkoord en bepaalde zelf dat de gemeente twee weken kreeg om de WOB-documenten te sturen. Anders stapte zij naar de rechter. De gemeente koos toen eieren voor zijn geld en opeens kon het wel.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.