Omdat de zogenaamde Buitenveldertbaan van Schiphol wegens onderhoud maandag dicht gaat is er tot en met 17 september boven Amstelveen minder vlieglawaai. Bij het wegvallen van de Buitenveldertbaan wordt de Oostbaan meer ingezet.

Bijvoorbeeld bij harde (zuid)westenwind of als regen de nadering naar de Polderbaan en de Zwanenburgbaan belemmeren. Door het onderhoud worden ook de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan meer gebruikt. Het vliegverkeer zal bij normale weersomstandigheden voornamelijk gebruik blijven maken van de Polderbaan en de Kaagbaan.

Aangepast baangebruik

Aan de Buitenveldertbaan wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd: Herstellende werkzaamheden aan het asfalt en markeringen. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, lampen schoongemaakt of vervangen en omliggende grasvelden worden gemaaid. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans. Meestal wordt de Buitenveldertbaan in piekmomenten ingezet als tweede start- of landingsbaan of als de omstandigheden – zoals het weer, aanbod van vliegverkeer en de beschikbaarheid van andere banen – daarom vragen.

Bewoners
Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer en baangebruik tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. Die organisatie geeft op een website uitleg over het actuele baangebruik en operationele bijzonderheden en is het informatie- en klachtencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Dit kan 7 dagen per week (09.00-17.00 uur) via telefoonnummer 020-6015555 of door het raadplegen van de website.

Op de websites van BAS en Schiphol wordt wekelijks informatie gepubliceerd over het vliegverkeer op Schiphol. Dit geeft volgens de luchthaven omwonenden inzicht in de ontwikkeling van het vliegverkeer. Omwonenden van Schiphol hebben met de nieuwe app Notifly bovendien altijd real-time inzicht in het actuele en verwachte vliegverkeer op hun locatie. Schiphol houdt omwonenden via een nieuwsbrief op de hoogte van relevante ontwikkelingen rond het vliegverkeer op Schiphol. Iedereen kan zich aanmelden voor de burennieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.