Volgens de lokale omroep AAN! wil een kleine groep ouders en onderwijsmensen een nieuwe mavo in Amstelveen. De school zou onder de naam Heros in 2023 moeten starten. De gemeente lijkt nog van niets te weten en zegt pas na de vakantie van onderwijswethouder Frank Berkhout (D66) hoe zij erover denkt.

De initiatiefnemers vinden dat de bestaande scholen voor voorgezet onderwijs – zoals HWC, Amstelveen College en Panta Rhei – niet het onderwijs geven dat zij wensen en te groot zijn.

Kleinschalige

Zij denken aam een kleinschalige mavo, waar onder meer autonomie van leerlingen centraal staat, naast bewegen en ondernemen. Als de school op het gemeentelijke scholenplan komt, moet de lokale overheid voor huisvesting zorgen. In de toekomst denkt men de school uit te breiden met een havo.

Intussen moeten er wel Amstelveners worden gevonden die de plannen ondersteunen en hun kinderen naar de nieuwe school willen sturen. “Heros gelooft dat er meer in onderwijs zit dan alleen leren met je hoofd”, melden de initiatiefnemers op de website van de school.

Ontmoeten  

Volgens hen is er in Amstelveen geen school “waar werelden elkaar ontmoeten, creativiteit samenkomt en men het leven leert.” Vandaar dus de plannen voor de school Heros.

Overigens waren er voorheen gemeentelijke plannen voor een gymnasium, dat moest bestaan naast de afdelingen op de diverse scholen die zich al met dat onderwijs bezig houden. Gedacht werd aan bijvoorbeeld het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam. Overigens zijn de Amstelveense plannen op niets uit gelopen en werden zijn fel bestreden door de bestaande scholen voor voortgezet onderwijs.

De initiatiefnemers wijzen er ook dat er in het verleden diverse mavo’s in Amstelveen waren, die overigens werden opgeheven door de concentratie in de nu bestaande scholen scholengemeenschappen.

1 REACTIE

  1. Diverse kleinere scholen naast de gebruikelijke leerfabrieken zou het onderwijs op maat wel ten goede komen. Er zijn tenslotte ook kinderen die hier tot bloei in komen en anders verzuipen in de grote massa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.