De in Amsterdam dood geschoten misdaadjournalist Peter R. de Vries is groeide op in een gereformeerd gezin in Amstelveen, waar hij 23 jaar woonde aan Borssenburg in Elsrijk.

Een vriend van hem werd latere Heineken-ontvoerder Cor van Hout. Over die ontvoering en het leven van Cor schreef hij een bestseller.

Slapen op je Tenen

Overigens kwam hij sinds zijn vertrek nog geregeld in Amstelveen, onder meer bij de presentatie van het boek ‘Slapen op je Tenen’ in museum Jan van der Togt van wijlen zijn collega in de journalistiek Henk Godthelp. Die was jarenlang hoofdredacteur van het Amstelveens Nieuwsblad, destijds een uitgave van de Telegraaf, het blad waarbij De Vries begon. Hij kende Godthelp onder meer uit zijn jeugd, toen beiden voetbalden bij NFC.

Pauluskerk

In Amstelveen waren zijn ouders lid van de Pauluskerk-gemeente. Zelf had hij weinig met het geloof, vertelde hij eens. Onder het bidden hield hij uit protest zijn ogen open. Volgens hem was het een voorrecht in een van de betere buurten op de groeien. Daarin zag hij onder meer een verschil met zijn vriend Cor van Hout, die opgroeide in een arme Amsterdamse wijk en in de criminaliteit terecht kwam.

Van Hout woonde destijds in Westwijk en werd in 2003 bij de uitgang van een Chinees restaurant in de Dorpsstraat, waar hij met iemand was wezen lunchen, geliquideerd.

De vader van Peter R. de Vries was directeur van de inmiddels gesloten en tot bedrijvenpark omgevormde kruitfabriek. Daar werkte Peter en in zijn schoolvakanties. Hij bezocht  na de basisschool in Amstelveen het Christelijk Lyceum aan de Cuserstraat in Buitenveldert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.