Vrouwen moeten sneller inburgeren en bij voorbeeld ook in de lokale politiek komen. Dat vinden in elk geval de PvdA en GroenLinks. Zij riepen de wethouder woensdag in de motie ‘Woman Power’ op meer aandacht te geven aan de succesvolle inburgering van vrouwen en meisjes.

Dat zou moeten gebeuren door hen met bestaande en nieuwe initiatieven te sterken. Wethouder Marijn van Ballegooijen moet proactief met initiatieven voor vrouwen en meisje komen, stond en in de motie, die unaniem door de gemeenteraad werd aangenomen.

Wet

De nieuwe wet inburgering verplicht gemeenten per 1 januari de regie te nemen over de inburgering. Ook Amstelveen wordt daardoor verantwoordelijk voor statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning, en moet hen een passend inburgeringstraject aanbieden. Op dit moment moeten nieuwkomers zelf nog hun eigen inburgering regelen.

De wethouder wil nieuwkomers zelfredzaam maken, duurzaam aan het werk helpen en maatschappelijk betrokken krijgen. Het gaat om ongeveer zeventig nieuwe Amstelveners per jaar.

Hoewel PvdA en Groenlinks de plannen van wethouder Van Ballegooijen steunen, vragen zij meer aandacht voor de positie van vrouwen. In het verleden ging bij inburgering vaak de aandacht uit naar het aan het werk krijgen van mannen. Dat  moet anders, vond de gemeenteraad. Per motie vroeg die er om werkgelegenheidsinitiatieven gericht op vrouwen te creëren en stimuleren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.