Eén lokale en een landelijke winnaar krijgen op 10 juni in een tv-uitzending vrijwilligersprijs uitgereikt door de demissionair minister van VWS Hugo de Jonge. Lokale- en landelijke vrijwilligersinitiatieven konden van 1 januari af meedingen naar de Nationale Vrijwilligersprijzen in hun eigen categorie.

De uitzending is via een livestream te volgen op www.vrijwilligersprijzen.tv. De Nationale Vrijwilligersprijzen is een jaarlijks terugkerende prijs die bedoeld is om vrijwilligers en het werk wat zij verzetten te erkennen en waarderen.

Nationaal

Dit jaar is de uitreiking extra bijzonder wegens het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Aan lokale vrijwilligersinitiatieven werd gevraagd in een vlog of andere creatieve uiting aan te geven wat zij doen om ervoor te zorgen dat mensen zich thuis voelen binnen de organisatie. Landelijke vrijwilligersinitiatieven zijn genomineerd door bedrijven. De Nationale Vrijwilligersprijzen geven aandacht aan het bijzondere werk van vrijwilligers en inspireren anderen om ook vrijwilliger te worden.

Jury

Oud-burgemeester van Amstelveen Jan van Zanen, tegenwoordig dat ambt in Den Haag bekledend en voorzitter zijnde van de VNG, is een van de juryleden. Verder zitten daar Abdelkader Benali, Kathleen Ferrier, Nanoah Struik en Rick Brink in, alsmede voorzitter Marianne Besselink. De jury selecteert uit meer dan 170 inzendingen de winnaars.

Een winnaar voor landelijke vrijwilligersorganisaties en twaalf winnaars voor lokale vrijwilligersorganisaties, waaruit de jury ook één winnaar kiest. De winnende organisaties krijgen dat op de avond van 10 juni te horen. De twee winnaars krijgen 7.500 euro en alle twaalf winnen sowieso een videoproductie van 3.000 euro.

Vereniging NOV organiseert de Nationale Vrijwilligersprijzen met financiering van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en met de hulp van vrijwilligerscentrales en gemeenten in heel Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.