Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Op de leest van Jan Jansen – 60 jaar schoenen & Dutch Design’ in Museum JAN verschijnt het boek ‘De memoires van Jan Jansen – Werken’. De boekpresentatie wordt feestelijk gevierd op 8 juni in Museum JAN dat dan na een maandenlange sluiting de deuren weer mag openen voor publiek.

Het boek verschijnt bij Waanders Uitgevers en is van 8 juni af verkrijgbaar in de museumwinkel, boekhandel (ISBN: 978 94 6262 327 9) en online voor €24,50. Een gelimiteerde, gesigneerde oplage met eigen cover is voorzien van een schoenschets van de hand van Jan Jansen. Deze is exclusief verkrijgbaar in de museumwinkel voor €49,50.

Zestig jaar

Al meer dan zestig jaar is Jan Jansen (1941) een meester in kleurrijk extravagant en grensverleggend schoenontwerp. Hij verwierf wereldfaam met zijn eigenzinnige werkwijze en technische constructies die de zwaartekracht uitdagen zoals de ‘zweefhak’. Zijn schoenontwerpen combineren comfort en ambacht met innovatief design mét een knipoog. Niet voor niets noemt Vogue Italia hem liefkozend ‘the crazy shoe maker’. Zijn werk wordt gezien als bron van inspiratie voor generaties ontwerpers na hem.

Tijd voor memoires

Jan Jansen schreef zijn levensverhaal, voorafgaand aan zijn tachtigste verjaardag. Een boek over succes, tegenslagen en zijn eindeloze passie voor schoenen. Het verhaal dat hij zelf vroeger zo graag had willen lezen, over ‘hoe anderen dat hebben aangepakt’. Rijk geïllustreerd met archiefbeelden, krantenknipsels en ontwerptekeningen. Het boek is opgedragen aan zijn grote liefde Tonny en vormgegeven door zijn jongste zoon Lok Jansen, die woont en werkt als visual artist in Japan.

Expositie

Het boek ‘De memoires van Jan Jansen – Werken’ verschijnt dus ter gelegenheid van de tentoonstelling aan zijn werk gewijde expositie in JAN (t/m 29 augustus). Die eert het omvangrijke oeuvre van de ontwerper, die 60 jaar in het vak zit. De expositie laat de parallellen zien met werk van onder andere: couturier Ronald van der Kemp (RVDK), product-ontwerpers Lex Pott en Mae Engelgeer en Lisa Konno en Karim Adduchi (beiden mode). Museum JAN biedt met deze tentoonstelling een podium aan jong talent en laat de generatie overstijgende invloed zien van het werk van Jan Jansen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.