De stichting Sociaal Steunpunt Anstelveen bestaat 40 jaar. Het is een organisatie die iedere Amstelvener wil helpen bij de sociale verzekeringswetgeving, die door de bank genomen heel ingewikkeld is en ook geregeld veranderd. Het Steunpunt houdt spreekuren daarover.

Het dan om de rechten van de burgers bij werkloosheid, ziekte of pensionering. Daarover geven tien vrijwilligers persoonlijk advies of verwijzen door en zij beantwoorden vragen van cliƫnten. Die vrijwilligers weten de weg in complexe bos den instanties en rechten.

Bolder

Men kan daarvoor elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur terecht in De Bolder (Groenhof 140). Ook tijdens de coronacrisis, al moet men wel aan de maatregelen voldoen. Het jubileum viert de organisatie pas volgend jaar.

De gemeente subsidieert de stichting. Naast het beantwoorden van vragen, c.q. adviseren over verzekeringswetgeving biedt het Sociaal Steunpunt Amstelveen ook therapeutisch zwemmen aan in extra verwarmd water voor mensen met een medische indicatie.

Twee keer per jaar brengt het Sociaal Steunpunt een publicatie uit, met nieuws en ontwikkelingen op het gebied van sociale verzekeringswetgeving. Een gratis exemplaar hiervan kan worden aangevraagd via sociaalsteunpuntamstelveen@hotmail.com. Op dit mailadres kunnen ook andere vragen gesteld worden. Bellen kan ook, dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur via 020-6471509.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.