Terwijl de lokale journalistiek geen of een zwaar gehavende agenda van B&W krijgt in verband met corona, gaan de wethouders gretig door met het afwerken daarvan. Er mogen zogenaamd maar twee personen bij, maar uit de achteraf toegezonden foto’s aan de media blijkt dat alleen zij geacht worden zich daaraan te houden.

Kinderburgemeester Elina Oranghi en onderwijswethouder Frank Berkhout trapten bijvoorbeeld samen de campagne ‘Geef een boek cadeau’ af, door op basisscholen Palet Zuid en Piet Hein het boek ‘Brief voor de koning’ van Tonke Dragt uit te delen aan groep acht.

Fantasie

Elina promoot het boek op Palet Zuid en haar eigen school. “Het fijne van lezen vind ik dat je je eigen fantasie gebruikt zodat het verhaal uit het boek tot leven komt. Dit boek heb ik met plezier gelezen, het is een aanrader,” vindt ze.

Berkhout is het daarmee eens en zegt het belangrijk te vinden dat kinderen lezen. “Door mee te doen aan de jaarlijkse campagne ‘Geef een boek cadeau’  willen we lezen bevorderen en zorgen dat alle kinderen opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken:”, zegt hij. De gemeente steunt samen met boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein dit initiatief. Vandaar het uitdelen van het campagneboek.

Voedselbank

Libris Venstra doneert de boeken ook aan de Voedselbank en aan de Voorleesexpres, die kinderen helpt met een taalachterstand. De komende twee weken ontvangen alle scholen de boeken. Het boek is  te koop voor 3,5o  euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.