Een omgebouwd kantoorpand aan de Bovenkerkerweg 2-4 is nu omgebouwd door de gemeente als huisvesting voor inwoners die tijdelijk zonder woning zitten, bijvoorbeeld door een scheiding. Eigenaar, gemeente en andere partners hebben een overeenkomst gesloten. Men kan voor informatie en aanmelding terecht bij De Regenboog Groep. info@deregenboog.org

Het is een proef met voorlopig vijf woningen, bedoeld voor (potentieel) zogeheten economisch dak- en thuislozen in de categorie spoedzoekers.

Rust

Daartoe rekent de gemeente bijvoorbeeld iemand die door een relatiebreuk met kinderen dakloos dreigt te worden. Of een jongere die dringend een woonplek nodig heeft en nog niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. Wethouder Rob Ellermeijer ziet in de pilot een mooie publiek private samenwerking. “Daarmee worden mensen die dringend een tijdelijke woonplek nodig hebben geholpen en krijgen zij enige rust op weg naar een andere woning”, zegt hij.

Twaalf maanden

Bewoners kunnen voor twaalf maanden terecht in de tijdelijke huisvesting. “In deze periode krijgen zij de kans hun leven weer op de rit te krijgen en zo een langdurige dakloosheid en een mogelijke sociale terugval te voorkomen“, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. De kosten voor de huur bedragen 260 Euro per maand inclusief gas / water / licht. De woningen hebben gedeelde badkamervoorzieningen.

Blokhuismiddelen

De pilot wordt onder meer mogelijk gemaakt met financiering door het Rijk. Deze zogenoemde Blokhuismiddelen – vernoemd naar staatssecretaris Blokhuis – kunnen worden aangewend om het aantal dak- en thuislozen zo snel mogelijk terug te dringen.

Partners

Aan de pilot werken de volgende partijen mee: Maarsen Groep/Zadelhof – eigenaar vastgoed; Ad Hoc – leegstandbeheerder; De Regenboog Groep – begeleiding huurders; Deloitte en Society Impact – Platform Woonplek, voor publieke en private matchmaking; Gemeente Amstelveen – coördinator project voor regio Amstelland.

Aanmelding

Inwoners die in aanmerking willen komen, kunnen voor informatie en aanmelding terecht bij De Regenboog Groep. info@deregenboog.org

2 REACTIES

  1. Mooi om te lezen dat er een plek is waar mensen die in scheiding liggen kunnen worden opgevangen. Rust om alles te kunnen regelen lijkt mij erg belangrijk. Daarnaast voorkom je inderdaad dat mensen in dakloos of in geldproblemen raken.

  2. Heel leuk dat dit nu gebeurt, maar het is zoals gewoonlijk niets structureels. Vroeger was het stationsgebouw in het Oude Dorp voor dit soort spoedgevallen gereserveerd. Gewoon weer het zoveelste lapmiddel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.