Het wegens een onveilige damwand en veel tegenslagen lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en Noorddammerlaan gaat vrijdag (19 maart) weer open. Wethouder Floor Gordon gaat dat deel van het Kazernepad om 12.00 uur zelf uitproberen.

Het is volgens de gemeente duurzaam hersteld en gelijk verbreed. Volgens wethouder Gordon is het Kazernepad een belangrijke verbindingsweg voor fietsverkeer tussen Amstelveen-Noord en -Zuid. De afsluiting duurde lang, geeft zij toe. “Het was technisch complex en het traject kende de nodige tegenslagen.”

Tijdelijk hekwerk

Op dit moment staat er een tijdelijk hekwerk op de damwand. Dit heeft te maken met de lange levertijd van het materiaal van het definitieve hek. Om de opening niet langer op zich te laten wachten en de veiligheid van fietsers te kunnen garanderen, heeft de aannemer dit hek geplaatst. Naar verwachting kan het permanente hek in mei worden geplaatst. Aannemer BAM meldt dat gedurende de plaatsing één rijstrook van twee meter breedte beschikbaar is voor tegengesteld (fiets-)verkeer.

Afronding werk                                                                      

De aannemer herstelt in de tweede helft van maart het straatwerk op het dammetje bij de Binderij. Bestemmingsverkeer kan in principe passeren. In deze periode brengt BAM ook beschoeiing aan en werkt het bedrijf aan de sloot tussen Binderij en Noorddammerlaan. Na afronding wordt zoveel mogelijk groen hersteld, zegt de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.