De gemeente heeft nu het Servicepunt Energieadvies opgericht, als opvolger van het zogeheten Duurzaamheidsfonds. Het servicepunt richt zich op Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), bewonersinitiatieven en maatschappelijke organisaties.

Met het Servicepunt Energieadvies zegt de gemeente op een laagdrempelige manier organisaties en groepen te willen ondersteunen bij het verduurzamen van gebouwen. Doel van het servicepunt is volgens haar ‘met procesbegeleiding groepen te ondersteunen met het realiseren van energiebesparing en duurzame opwek.’

Praktijk

Wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid zegt dat dergelijke steun bij verduurzaming van gebouwen een belangrijk speerpunt is van de gemeente. “De praktijk leert ons dat het vaak technisch en organisatorisch ingewikkeld is verduurzaming voor elkaar te krijgen. Wij hopen dat we met het aanbieden van procesbegeleiding werk uit handen nemen waardoor meer maatregelen tot uitvoering gebracht zullen worden. Minder bureaucratie, meer impact.”

Evaluatie

Voor de nieuwe aanpak koos de gemeente op basis van de evaluatie van het Duurzaamheidsfonds. Een belangrijke wijziging is dat men nu een energieadviseur of procesbegeleider krijgt via de gemeente. Het actief aanbieden van procesbegeleiding is gericht op het behalen van concrete resultaten. Meer informatie en aanvragen kan via www.amstelveen.nl/servicepuntenergieadvies .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.