In Elsrijk zijn de eerste ‘plantjesbiebs’ een feit, meldt Stadsdorp Elsrijk. Zo’n bieb is een kastje of tafeltje met stekjes, plantjes of bijvoorbeeld bloembollen. Het staat in voortuinen, zodat voorbijgangers een plantje gratis kunnen meenemen of – liever nog – er een ruilen.


Buurtbewoner Louis heeft er voor gezorgd dat er ook bij Huis Elsrijk aan de Graaf Aelbrechtlaan (gebouw Apostolisch Genootschap) een plantjesbieb staat. Hij heeft het gemaakt van een oud kastje en planken die hij nog had liggen. Volledig gerecycled dus.
Deze mooie plantjesbieb komt binnenkort vol te staan met leuke binnen- en buitenplantjes, zegt het Stadsdorp.

De eerste tien eigenaren van een stekjestafel die zich aanmelden ontvangen van Stadsdorp Elsrijk een bloemige verassing om hun initiatief te ondersteunen.

lees verder op de website

Expats

Intussen neemt in Elsrijk het aantal expats toe, meldt de organisatie. Zij wonen hier vaak tijdelijk maar uit gemeentelijke gegevens blijkt dat velen zich hier ook vaak langer vestigen, zegt Stadsdorp Elsrijk.

Edu Dumasy, Jurjen Pen en Seerp de Blauw in die wijk hebben daarom de nieuwe werkgroep “Diversiteit” opgericht. Die start, zodra het mogelijk is,
met “Dialoog in Elsrijk” en gaat gesprekken organiseren over uiteenlopende onderwerpen.

In het najaar staat de diversiteitsdag “oost ontmoet west” op het programma, een mix van muziek, zang, dans en eten. Stadsdorp Elsrijk nodigt wijkbewoners uit zich op te geven voor de werkgroep.

Aanmelden door een email te sturen naar: info@stadsdorpelsrijk.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.