Omdat de gemeente het aantal zonnepanelen op daken sneller wil vergroten richt zij zich met haar streven op bedrijven, inwoners, maatschappelijk en gemeentelijk vastgoed en parkeerplaatsen. Zij gaat daarvoor een accountmanager aanstellen.

In de Visie op zonne-energie constateerde zij dat daken van bestaande gebouwen (bedrijven, woningen, maatschappelijk & gemeentelijk vastgoed) en parkeerplaatsen door hun grote oppervlak kansrijke locaties zijn om het aandeel duurzame opwek substantieel te vergroten.

Draagvlak

Het draagvlak onder inwoners, bedrijven en instellingen is hiervoor groot, zegt de gemeente, maar volgens haar worden die locaties onvoldoende benut.

Floor Gordon, de wethouder voor Duurzaamheid vindt dat de daken beter kunnen worden gebruikt voor opwekken van energie. Vandaar de accountmanager, een ambtenaar die eigenaren van gebouwen en parkeerplaatsen benadert. Gordon: “Voor iedere doelgroep hebben we een passende aanpak, die zo’n groep optimaal in staat stelt tot het plaatsen van zonnepanelen. Zo willen we bijvoorbeeld een gratis dakscan aanbieden, waarmee een inschatting gemaakt kan worden hoe kansrijk zon op dak technisch en financieel is.” Zij hoopt op die manier de partijen enthousiast te maken om aan de slag te gaan.

Accountmanager

De accountmanager van de gemeente gaat, in samenwerking met het Energieloket Amstelveen en het Steunpunt Energieadvies, de realisatie van zon op dak propageren. Het is de bedoeling dat de partijen eigenaren van gebouwen en parkeerplaatsen advies geven en begeleiden bij het aanvragen van subsidies en de financiering van aanvragen. Belangrijke subsidies zijn de SDE++ (subsidie voor duurzame energie) en de Energie Investeringsaftrek (EIA) voor de investering.

Infomeeting

Ook worden geregeld collectieve inkoopregelingen voor zonnepanelen door de gemeente georganiseerd. Er loopt er nu een, waarvoor op 9 maart een informatiebijeenkomst plaatsvindt. Meer informatie is te vinden op regionaalenergieloket.nl/amstelveen. De gemeente zegt intussen ook te proberen waar mogelijk te zoeken naar combinatie van zonnepanelen met een groen dak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.