Om kinderen te laten zien hoe leuk techniek is, wordt de Techniek Driedaagse voor leerlingen van de groepen 7, 8 en de brugklas gehouden. Door het coronavirus is er dit jaar een online alternatief in vorm van een quiz. Ook ouders kunnen meedoen en er valt voor het eerst een echte Tech=Tof Bokaal te winnen. De quiz wordt georganiseerd door Technet, onderdeel van Techniekpact, een samenwerkingsverband van gemeenten, onderwijsinstellingen, werkgevers- en werknemersorganisaties, regio’s en het Rijk.

Op dinsdag 16 en donderdag 18 maart beantwoorden kinderen van groep 7 en 8 met hun telefoon of tablet vragen over techniek. Op 20 en 22 april spelen brugklassers de quiz.

Schoolteams

In video’s vertellen jonge medewerkers van technische bedrijven over hun werk en zij stellen ook de vragen. Kinderen uit de hele regio Amstelland doen hier aan mee (Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Nieuwkoop en De Ronde Venen).

Leerlingen gaan in schoolteams met elkaar de strijd aan. Na afloop is bekend welke school de eerste Tech=Tof Bokaal heeft gewonnen. Voor ouders en verzorgers is er de uitdagende volwasseneneditie van de Tech=Tof Quiz.

“Een creatief alternatief voor de Techniek Driedaagse”, zegt onderwijswethouder Frank Berkhout. “Kinderen leren op deze speelse en uitdagende manier de wereld van techniek kennen. Een wereld vol mogelijkheden en carrièrekansen.”

Mensen met technische vaardigheden zijn en blijven volgens hem onmisbaar in de samenleving en hij verwacht dat de vraag alleen maar toeneemt. “Daarom is het ook goed dat er een volwasseneditie van de quiz is voor ouders en verzorgers. Zodat zij de beroepsmogelijkheden en kansen van techniek ook leren kennen.”

Thuis meespelen

Op donderdagavond 18 maart en 22 april kan deze quiz thuis gespeeld worden. Comfortabel met telefoon, tablet, laptop of computer. De quiz geeft een inzicht in de grote diversiteit aan technische beroepen en de beroepskansen in onze regio.

Bekijk hier het promofilmpje van Tech=Tof!

Meer informatie: https://technetamstelenvenen.nl/tech-tof-quiz.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.